REKLAMI GEÇ

İLYAS HAYTAN’A

26 Ekim 2019 Cumartesi

4 yıl geçti abi.

Üzülerek söylüyorum inan buna ama yokluğuna alıştık!

Yaptığın şakalar bir bir siliniyor hafızamdan!

Elin siliniyor, ayakların, yediğin yemekler, Denizlispor maçlarındaki halin, bana fotoğraf verirken ‘Güzel fotoğrafları bana ayır’ deyişin, ‘Bu öğlen yemeği kim ısmarlayacak’ sözlerin siliniyor hafızamdan…

Pelitlibağ’daki evimde otururken bana en güzelinden baklava getirişin siliniyor hafızamdan. Yaptığın güzel haberler siliniyor. Haberi yaptıktan sonra ‘Ne güzel haber yaptım sizi atlattım’ deyişin ama hemen ardından hadi siz de yapın diye bize verişin. Merhametin her alanda bizi sarıp sarmalardı.

Unutuyorum abi seni. Bu cümleyi yazarken bile içim parçalanıyor ama gerçek bu maalesef.

Anmıyoruz adını eskisi kadar sohbetlerde. Aklıma gelmiyor ses tonun, gülüşlerin, bakışların…

Halbuki ne de çok üzülmüştük, ne de çok ağlamıştık ardından. Ben mesela senin cenazendeki kadar ağlamadım hayatımda. Çok zordu abi o günler. Her gün sohbet ettiğim, yemek yediğim, güldüğüm, kahkaha attığım bir adamı kaybetmemiştim daha önce. Hayata nasıl döneriz diye düşünür olmuştum.

Nazım Hikmet’in şiirindeki gibiymiş halbuki her şey.
‘En fazla bir yıl sürer, yirminci asırlarda ölüm acısı.’

İçimdeki acın dindi mi bilmiyorum abi. Fotoğrafını astım karşıma, her gün seni göreyim, seni anayım diye. Seninle birlikte ölümü anayım, ölümle birlikte iyiliği, güzelliği, kalmaya gelmediğimiz dünyada kalacak gibi yaşamamayı anayım diye!

Belki bir gün seninle ilgili her şeyi unutacağım ama bir şey hariç. Sen geçerken dünyadan son iyiliğini bana yapmıştın abi. Evlilik yıldönümümüz için güzel bir restoranda yerimizi ayarlamış hatta masayı bile süsletmiştin. Bir gün önce konuşmuştuk en son seninle. Hayıflanıyorum bazen. Keşke diyorum uzun uzadıya konuşsaydık seninle. Belki seni çok sevdiğimi söylerdim konuşmanın bir yerinde. Kısa süren telefon konuşmamızda söyleyemedim ama özür dilerim. Abi seni çok seviyorum!

‘Geçen akşam oturduk eski takım
Seni ne çok andık
Olsaydı dedik İlyas Haytan
Gülmekten ağlardık!’
Allah’ım bizi cennetinde kavuştursun!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı