REKLAMI GEÇ

Seçim biter, ya dostluklar…

24 Haziran 2018 Pazar

Ülkemizde 3-4 yılda bir seçim olmasına alıştık. Yerel, genel, referandum derken seçimlerle geçen bir hayatımız var.

Her seçimde farketmişssinizdir ki komşularınız, akrabalarınız, arkadaşlarınız birbiriyle küsmeye başladı. Ben 30 yaşındayım, eskiyi çok da hatırlamıyorum ama son yıllarda artan siyasi tansiyondan mıdır nedir küslükler, kırgınlıklar iyice artmaya başladı.

Ne oluyor ey ahali! Seçime mi gidiyoruz, savaşa mı? Fikirlerle, projelerle tartışmak yerine bağırmak, hakaret etmek, aşağılamak neyin nesi. Ben senin oy verdiğin partiyi eleştiriyorum diye ‘vatan haini, terörist, çapulcu’ değilim. Sen benim oy attığım partiyi eleştirdiğin için ‘PKK’lı, Fetöcü, dış güçlerin adamı’ değilsin. Sadece hayata başka pencerelerden bakıyoruz hepsi bu.

Seçim döneminde şu partiye oy verenler ‘vatan haini, dış güçlerin kuklası’ dedikten sonra o kişiyle aynı apartmanda, aynı sokakta nasıl oturuyorsun ey halkım. Ya o vatan hainini! polise bildir ya da kendin taşın o apartmandan. Aynı kandan geldiğin, aynı sofrada yemek yediğin, aynı futbol topunun peşinden koşturduğun akraban seçim döneminde eğer dış güçlerin kuklası ya da Fetöcü olduysa yazıklar olsun senin gibi akrabaya. Engel olamadın mı amcaoğlunun hainliğine!

Evli çiftlerin bile ayrı ayrı partiye oy attığı 2018 Türkiyesi’nde bu yakıştırmaları bırakalım ne olur! Allah düşünmemiz için herkese bir akıl vermiş. Sonra da ilk ayet olarak ‘İkra’ demiş. ‘Oku’. Anlayarak oku, düşün, tefekkür et.

Aklın neyi alıyorsa ona göre karar verirsin, bunu savunursun, tartışmaya girersin, oyunu kullanırsın eyvallah. Ama kalp kıramazsın sevgili okurum. Sevdiğin bir komşunu, bilmem kaç göbekten bir akrabanı, aynı topun peşinden koşturduğun sınıfı arkadaşını atacağı bir oy nedeniyle ‘hain’ ilan edemezsin, ona ‘koyun’ diyemezsin. Dememelisin. Seçimlerin ardından sen yine 2 bin TL ile ayın sonunu getirmeye çalışırken tependekiler en lüks araçlarla gezer, beyin olarak ilkokulu bitirmemiş çocuklarına gelecek sağlarlar. Sen cenazeni o akrabanla kaldırırsın, düğününde yine o komşunla oynarsın.

Bu seçim de geçecek, diğerleri gibi. Bir kazananı olacak elbette. Kazananlarla sevinmek güzeldir ama eğer kaybettiğin dostluklar, arkadaşlıklar, kırdığın kalpler varsa: oy attığın parti yüzde 100 bile alsa kaybeden sensin değerli okuyucu!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı