REKLAMI GEÇ

YERALTI DÜNYASI!

6 Ekim 2019 Pazar

Geçtiğimiz gün dinlediğim Hayati İnanç Hoca’nın ‘Yeraltı dünyasıyla irtibatı kesmeyin’ cümlesi beni derinden etkiledi.

Yeraltıyla irtibatı kesmemek ne güzel bir söz.

Mafyayla, itle, uğursuzla değil kastedilen tabi ki. Bu dünyadaki zamanını doldurup yeraltına çekilen ve hesaba çekileceği günü bekleyenleri anlattı Hayati İnanç hoca.

Hani soruların cevaplarıyla birlikte verildiği ve yeraltına çekileceğimizin önceden söylendiği o günü ‘Yer altı dünyasıyla irtibatı kesmeyin’ diye anlatmak nasıl güzel çağrışımlar yaptı beynimde anlatamam.

Evet değerli okuyucu kesmemek lazım yer altı dünyasıyla irtibatı. Dünya sana kalsa sen dünyaya kalmayacaksın nasıl olsa. Yeraltındakilerden ibret ala ala yaşamak varken nedir bu dünyalık hevesler!

Biliyorum nefsin hükmediyor sana. Nefsin, dünyadaki makamları sunuyor, paraya put gibi tapmanı istiyor. Çalışanını ez daha fazla kazanalım diyor. Sonunda ölüm yokmuş gibi yeraltına çekilmeyecek gibi yaşamanı emrediyor nefsin.

Halbuki ölüm yaklaşıyor her saniye. Yaşına, makamına, gücüne, parana bakmıyor. Zamanı geliyor ve sen bir anda yer altına çekiliyorsun.

Belki yer altına çekilince aklın başına geliyor. Keşke diyorsun kırmasaydım babamın kalbini, keşke yerine getirseydim annemin istediğini. Keşke eşime daha güzel davransaydım. Keşke çocuğuma daha güzel ahlak verseydim…

Keşkeler büyüyor içinde…

Tecrübeyle sabit ki giden geri dönmüyor bir daha!

Diyorsun dönsem yeniden dünyaya davranmam öyle. Ama artık çok geç. Çünkü zamanında yeraltındakilerle irtibatı kestin sen. Gidişlerinden almadın hiç ders. Sen gittikten sonra yaşayanlar da almıyor hiç ders!

Ey yazımı okuyan değerli okuyucu. Dünyalık hevesler uğruna tüketmeyin hayatınızı. İyi insan olalım hep beraber. Bu gemide hep beraberiz. Batarsak beraber batacağız. İyisi mi yeraltı dünyasını düşünüp eksiklerimizi hatalarımızı bir kez daha gözden geçirelim.

Yazımı çocukluğumun geçtiği mahalledeki camide asılı olan ve bir an olsun aklımdan çıkmayan o şiirle bitireyim:

‘’Kimler geldi neler neler istediler
Hepsi de dünyayı bırakıp gittiler
Sen hiç gitmeyecek gibisin değil mi?
İşte o gidenlerde senin gibiydiler!’

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı