REKLAMI GEÇ

YOL YAPMAK MI, GÖNÜL YAPMAK MI?

7 Nisan 2019 Pazar

31 Mart yerel seçimler adeta fırtına etkisi gösterdi tüm memlekette. Ankara, İzmir, Konya, Erzurum, Denizli gibi yerlerde beklenen adaylar beklenen sonuçları aldı. İstanbul’u CHP’nin alması ise seçimlerin en büyük sürprizi oldu.

Biz kendi memleketimize dönelim.

Büyükşehir Belediyesi’nde sürpriz yaşanmadı. Osman Zolan partisinin oyundan fazlasını aldı. Referandumda ‘hayır’ oyu çıkan Denizli’de Osman Zolan’ın oylarının bu kadar yüksek çıkması Zolan’ın kişisel oylarını gündeme getiriyor.

İlçelerdeki birçok sandıkta CHP’li ya da İYİ Partili ilçe adaylarına oy verilirken, büyükşehir için Osman Zolan’a oy verildiğine şahit olduk. Osman Zolan dışında gösterilecek herhangi bir aday AK Parti’nin Büyükşehiri kaybetmesine yol açabilirdi. Bunu sandık net olarak gösterdi. Ümit Bahtiyar elinden geleni yaptı belki ama kendisini öne atacak rüzgarı bir türlü yakalayamadı ve kaçınılmaz sonla baş başa kaldı!

Pamukkale’de bence beklenen oldu. Seçim öncesi tahminlerde AK Parti’nin bu ilçeyi bırakmayacağı konuşuluyordu. Pamukkale’nin seçmen profiline bakınca ortaya bu sonucun çıkabileceği belliydi belki ama Ahmet Divarcı’nın kendisine oy getirecek hamleleri yapmadığı da ortada. Avni Örki seçim döneminde Osman Zolan’la sık sık görüntü vererek ona giden oylardan fire vermemeye büyük özen gösterdi. Bu da ona 10 bin farkla kazanmanın kapılarını açtı.

Merkezefendi ilçesi merakla beklenen ilçelerin başında geliyordu. Şeniz Doğan ilk çıktığı günden bu yana estirdiği rüzgarla bütün bakışları üstünde toplamayı başarmıştı. Benim Denizli’de başarılı bulduğum isimlerden olan AK Parti’nin adayı Muhammet Subaşıoğlu ile CHP’nin adayı Şeniz Doğan yarışını herkes merakla bekledi. Merkezefendi’nin seçmen profili ve son seçimde alınan sonuçlar Şeniz Doğan’ın kazanacağını bağıra bağıra söylüyordu aslında. Bir de üstüne Şeniz Doğan’ın yoğun ve etkili çalışması eklenince 10 bin oydan fazla farkla Şeniz Doğan seçimin galibi oldu.

Seçimlerden çıkardığım sonuç şudur:

1-Yol yapınca, bina yapınca insanlar size oy vermeyebilir. Yollar altından bile olsa!
2-Ama gönül köprüleri kurduysanız, kalpten kalbe giden gizli yolun sırrına erdiyseniz, insanların kalbine dokunduysanız her türlü kazanırsınız!

Bir sonraki yazıda ilçeleri irdeleyeceğiz inşallah.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı