REKLAMI GEÇ

200 BİN TL GELİRİM VAR, EVLENMEK İSTİYORUM

24 Şubat 2020 Pazartesi

“Besihanem var. Tüm masraflar çıktıktan sonra yıllık gelirim 200 bin TL’nin altına düşmüyor. Evlenmek istiyorum, evlenemiyorum.”

“Çiftçilik yapıyorum. Yılda ortalama 400-450 dekar arazide çekirdek, mısır ve hububat yetiştiriyorum. Yıllık gelirim, masraflar çıktıktan sonra 100 bin TL civarında. Evlenemiyorum.”
Neden evlenmiyorsunuz? Siz nasıl bir kadınla evlenmek istiyorsunuz?
Verilen yanıtlardan biri; “Nefes alsın yeter. Yaş oldu 38. Bu gidişle evlenme şansımız yok.”

Yukarıdaki diyalog birkaç gençle aramda geçti. Kırsal kesimde yüzlerce bekar gençle görüşün; benzeri yanıtlar alırsınız.
Şunu iyi anladım; Kızlarımız kırsalda ya da ilçe merkezlerinde ikamet eden biriyle evlenmek istemiyor. Asgari ücretle kent merkezinde yaşamayı göze alıyor ancak, gelir durumu ne denli iyi olursa olsun, kırsal da yaşamak istemiyor.

FASLI GELİN MODASI BAŞLADI
Önce Suriyeli gelinler, şimdi de Faslı gelin modası başladı. Son dönemlerde sadece Çal ilçesine 20’nin üzerinde Faslı gelin geldi. 10 bin TL Faslı ailelere başlık parası, 5 ile 10 bin TL arasında da aracılara para verdiğiniz zaman evlenmek kolay.
İnternet üzerinden tanıştırılan gençler, ülkesinde evlenemediği için Faslı gelinleri seve seve kabul ediyor. Üstelik gelinler Türkçe bilmiyor. Bir süre internette çeviri programını kullanıp anlaşıyorlar.

Çoğunlukla işaret diliyle anlaşıyorlar. Evlenemeyen genç erkeklerin Ortadoğu ve Arap ülkelerine yüzlerini çevirmesi Türk ailesi yapısını ne denli etkileyeceğini araştırmak da uzmanların görevidir.

Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde gençlerin genç yaşta evlenmediğini, çoğunun ya 30’lu yaşlarda evlendiğini, ya da evde kaldığını açıklamıştı. “Erken evlenin” demek kolay Sayın Cumhurbaşkanı.
Önemli olan genç kızların kırsal kesimde neden yaşamak istemedikleri konusunda doğru teşhisler koyup çözümler üretmektir. Hatta, bu konuda devlet politikası bile olmalı. “Nefes alsın yeter. Yeter ki evleneyim” diyen gençlerimize çok üzülüyorum.
Devam ediyor…
Fas’tan gelin gelmeye devam ediyor.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Deniz   -  Bağlantı 1 Nisan 2020, 23:51

Üstad, olay toplum mühendisliğinin bir sonucu ülke için iyi çalışılmış (diziler, gösteri programları) genlerin bozulumu hedeflenen. ATAM ne diyordu yörük çadırında duman tütüyorsa sıkıntı yok

Seher   -  Bağlantı 24 Şubat 2020, 18:45

Çok kolay,köy hayatı iş yükü zor geliyor. Köyde doğup büyüyen baba evinde 20-30 büyükbaş hayvana bakan kızlar bile evlenince ben ahıra girmem süt sagmam diyor. Bu kız köye gelin gider mi? Gitsede şart koyuyor inek koyun bakmam diyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı