REKLAMI GEÇ

Bunu da gördük… Habere sponsor bulup gitti!

25 Kasım 2022 Cuma

Türk medyasının amiral gemisi, büyük bir gazetenin çalışanı bile sponsor bulup habere gidiyor.

Türkiye’de medya sektörünün yaşadığı sorunları sıralasak ya da tartışma açsak saymakla bitmez. Binlerce işsiz gazeteci, düşük maaş, sendikasızlık, basın özgürlüğü, akreditasyon engelleri vs. vs. Yaşanan sorunlardan sadece bazıları.
Yıllardır medya sektörünün içindeyim. Sorunlar her dönem vardı, her dönem tartışıldı. Çoğuna da çözüm bulunamadı. Ancak edindiğim son bilgi üzerine hayretlere düştüm. Türk basının amiral gemisi diye adlandırılan büyük gazetesinin 30 yıllık çalışanını, Katar’da düzenlenen dünya kupası organizasyonuna nasıl gitti biliyor musunuz?
Durumu size şöyle özetleyeyim;
Çalıştığı dev medya kuruluşu, dünyanın en büyük futbol organizasyonu için muhabirini Katar’a gönderebileceğini ancak masraflarını üstlenemeyeceğini iletiyor.
Yıllardır habercilikten başka bir geliri olmayan bizim tecrübeli muhabir kendisine İzmit’te bir iş insanını sponsor olarak buluyor. İş insanının sponsorluğunda Katar’a gidiyor.
Sonra bizim muhabir bu içler acısı durumu Sosyal medya hesabından paylaşarak “Katar’a ulaştım, dünya kupasını siz değerli okuyucularımız için takip edeceğim. Masraflarımı karşılayan iş insanı .. ‘ya teşekkür ediyorum” diye paylaşım yapıyor.
Türk basını için her şeyi duydum da, dünyanın en büyük organizasyonuna sponsorla muhabir göndermesi olayıyla ilk kez karşılaştım. Bu gurur duyulacak bir durum değil. Medya için ağlanacak durumdur.
Türk medyasının geleceğinin nasıl olacağını bilmek zor. Ancak medya için tek istihdam alanı olarak görünen internet medyasına yapılan düzenlemeler hayata bir an önce geçerse, belki çalışanlarına bir nebze olsa nefes olur.
Devletten milyonlarca dolarlık ihaleler alıp kamu bankaları kredisiyle medya patronu olanlar Türk medyasına öyle zarar veriyor ki, yaptıklarını bir gün kendileri bile çok pişman olacaklar.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

vatandaş x   -  Bağlantı 26 Kasım 2022, 11:02

Şu ülkede her daim “hırsız bizden ise sorun yok” zihniyeti alışamadığı sürece bu ülke hiç bir zaman adam olamayacak. Nokta

Hasan Aksakal   -  Bağlantı 25 Kasım 2022, 20:32

Sevgili Ferah yaşadığımız sürece daha nelere göreceğiz neymiş basın özgürmüş suya sabuna dokundunmu …

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı