REKLAMI GEÇ

TÜRKÇE BİLMEYEN KÜRT ÜLKÜCÜ OLDU

2 Eylül 2022 Cuma

1990’lı yılların başı. Çok eşli, bol çocuklu bir Kürt uzun yıllar Erzurum’un bir ilçesinde belediye başkanlığı yapar. Son girdiği seçimi kaybeder ve gurur meselesi yaparak memleketinden göç eder.

Konumuz filmlere, romanlara konu olacak türden. Denizli’ye gelen Kürt başkanın çocukları ve eşleri bir kelime Türkçe bile bilmez. Denizli’ye bir kamyonun içinde göç eden ailenin çocuklarından biri, babasının isteği üzerine limon almak için evden çıkar. Gümüşler’den yürümeye başlar ve Bayramyeri’nde limon bulur. Geriye dönmek ister yolunu bulamaz. Birine sormak ister, nereden geldiğini ve Türkçe bilmediği için derdini anlatamaz.

Tam bu arada, Bayramyeri Meydanı’nda bir üniversite öğrencisi ayakkabı boyatmaktadır. Türkçe bilmediği için derdini anlatmaya çalışan 16 yaşlarındaki gence döner ve “Bekle beni” diye eliyle işaret eder. Çocuğu alır Ülkü Ocakları’na götürür. Bu kişi, O dönemde Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı olan Pamukkale Üniversitesi İnşaat Fakültesi öğrencisi Tuna Koç’tur. Kürt genci yanına alan Tuna Koç, O’nu Ülkü Ocakları’na götürür..

Burada gence yemek ikramında bulunulur. Yatacak yeri olmadığı için Ülkü Ocakları’nda kalan üniversite öğrencisi bir başka Kürt genç çağrılır. Üniversiteli tercümanlık yapar. Bizim Erzurumlu der ki, “İki annem, babam ve kardeşlerimle Denizli’ye göç ettik, evimi bulamıyorum.”

Karnını doyuran Kürt gencimizi yanına alan Ülkücüler, O’nun Gümüşler’deki evini bulur. Ertesi günü evden çıkan bizim genç, nereye gideceğini bilmez ve soluğu Denizli Ülkü Ocakları’nda alır.. Günler geçer, Türkçeyi hızlı bir şekilde öğrenir. Sıkı bir Ülkücü olur vesselam!..

Bizim Kürt genç hala iyi bir Ülkücü olduğunu iddia ediyor. Hala Denizli’de yaşıyor. Maddi ve manevi iyi bir konumu var.

Yani demem O ki; Bir insanı kazanmak için sevgi ve saygıyı göstereceksin.. Bir insanı kazanmak için ensesine dokunup, gönlünü fethedeceksin.. Bir insanı kazanmak için yalnız olmadığını hissettireceksin.. Bunları yapabiliyorsan; Ne Kürt ne Türk ne de Ermeni fark etmez.. Her gönül kapısı size açılır. Bir kelime Türkçe bilmeyen bir genç Ülkücü olabiliyorsa, “Ben asla Sol’a oy vermem” diyen bir muhafazakarı kazanabilirsin. “Ben asla Sağ partilere oy vermem” diyen sıkı solcuyu kazanabilirsin. Yani demem o ki; Hiç kimsenin oyu kimsenin tekelinde değil. İnsana dokunan kazanır. Hava alanları, köprüler, yollar yapılır ama gönüllere dokunamazsan bir önemi yok.

Türkiye’miz seçim sürecine girdi. Partiler bol vaadlerde bulunacak. Programlarını, hedeflerini açıklamaya başladılar bile. Halka dokunan kazanacak. Halkı kendine inandıran kazanacak. Kalbi yaralı, cüzdanı boşalmış, parası değersizleşmiş Türk halkını inandıran 2023 seçiminin galibidir.

Denizli’de kendi partisinin aldığı oyun 6 katını alarak belediye başkanı seçilen ve şu anda görev başında olan başkan ile Türkçe bilmeyen bir Kürt’ün Ülkücü olabilmesi somut ve güzel örneklerden biridir.

Saygılarımla.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

La Edri   -  Bağlantı 2 Eylül 2022, 16:36

Ta kendisi

Ömer kahraman   -  Bağlantı 2 Eylül 2022, 12:12

Bu bahsettiğiniz kişi BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ Denizli geçmiş dönem il başkanı İLHAMİ Çİ̇CEK başkana çok benziyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı