REKLAMI GEÇ

İstiklal Caddesi’ndeki bomba eylemi sonrası Çal’daki çoban gözaltına alındı

21 Kasım 2022 Pazartesi

İstanbul-Beyoğlu’nun meşhur İstiklal Caddesi’nde suratsız, bizim memleketin de ekmeğini yiyen Suriye uyruklu hainin biri bomba patlattı. Bildiğiniz gibi 6 masum vatandaşımız maalesef öldü.
Suriyeli terörist, 13 Kasım’daki terör eyleminin hemen ardından yakalandı. Kendisine yardımcı olan, yataklık yapan, her türlü destekte bulunan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Devletin ilgili kurumları elbette terör saldırısını en ince detayları ile ortaya çıkarıp, kafalarda soru işareti bırakmayacaktır. En azından bizim temennimiz ve beklentimiz bu yönde.

Denizli’nin Çal ilçesinde çobanlık yapan bir Suriyeli… Geçtiğimiz günlerde yapılan bir operasyonla gözaltına alındı. Akkent mahallesindeki bir büyükbaş hayvan çiftliğinde çalışan Suriyeli, İstanbul’daki terör eylemiyle ilgili olarak gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere İstanbul’a götürüldü. Sorgusu devam ediyor. Çal’da çalışan Suriyelinin terör saldırısına adı karışan biri ya da birileriyle telefon görüşmesi yaptığı iddiası var.

Edindiğim bilgileri göre, İstiklal Caddesi’nde bombayı patlatan teröristle ya da teröristin yakın çevresiyle ilgisi olmadığını iddia etmiş. İkinci el telefon aldığını, telefonla kendisinin görüşme yapmadığını ileri sürmüş. Çal’da gözaltına alınan Suriyelinin masum olup olmadığı gerekli tahkikatlardan sonra ortaya çıkacaktır.

Önemli olan ne biliyor musunuz? Şimdi aramızda, yani benim canım ülkemde 4 milyon civarında Suriyeli yaşıyor. Kimisi komşumuz kimisi çalışanımız oldu. Suriye’de ateş hattından canını kurtarmak için kaçan yüzbinlerce Suriyeli, terör saldırısıyla ilgili zan altında kaldı.

Şimdi sade vatandaş olarak insan ister istemez şu soruyu soruyor; Ya Çal’da gözaltına alınan Suriyeli de terörist ise? Acaba, aramızda kaç yüz, kaç bin terörist var? Bu toplumda yaşayan, bu ülkenin ekmeğini yiyen Suriyelilerden bazıları yarın İstiklal Caddesi benzeri ya da daha büyük terör saldırısı yapabilir mi?

Masum insanları, ülkemize sığınan Suriyelileri kesinlikle hedef göstermiyorum. Onlar misafirimizdir. Tüm dünya insanlık dramını seyrederken Türkiye onlara kucak açmıştır. Fakat hepimizin uyanık olması gerekiyor. İstanbul’da patlayan bombanın ardından yapılan operasyonların Çal’a kadar sıçrayacağı kimsenin aklına bile gelmezdi.

İş dünyasına, tarım sektörüne çalışan Suriyeli çok gerekli olabilir. Çünkü ucuz iş gücü var. Ama her şey para demek değil. Lütfen artık, lütfen ülkelerine dönmelerinin sağlanması gerekiyor. İktidar, muhalefet, devletimiz, sivil toplum herkes sağlıklı bir şekilde bu insanların ülkelerine dönmesi için çaba göstermelidir.
Allah korusun, yarın bir bomba daha patladığında, insanımız komşusundan şüphelenmesin. Çünkü iş oraya doğru gidiyor, bilmem farkında mısınız?

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı