REKLAMI GEÇ

PERÇEM’İN SUÇU NE?

23 Şubat 2023 Perşembe

Henüz 22 yaşında. 7 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşıyor. Hayatının baharında, “Yürüyemezsem dans ederim” diyecek kadar hayat dolu.

İsmi, Perçem Şimşek

Genç kızımız, devletimizin Merkezefendi ilçesinin Karahasanlı mahallesinde engelliler, dul ve yetimler ile dar gelirliler için yaptırdığı sitede oturuyor. Dar gelirli ailesi kira öder gibi kızlarının yaşadığı evin taksitini ödüyor. Perçem, 15 yaşında geçirdiği Transvers Myelit rahatsızlığı nedeniyle yürüyemiyor. Yürümek için de olağanüstü mücadele gösteriyor. Sarayköy’de bir özel eğitim merkezinde tedavi görüyordu. Amma, artık göremiyor.

Neden mi?

Çünkü yaşadığı sosyal konutun asansörü 1 aydır çalışmıyor. Yönetici aidatları toplayamadığı için asansör durdurulmuş. Böylece Perçem, 25 Ocak’tan bu yana 3 katlı konutun ikinci katından inemiyor. Tedavisini olamıyor. Fizik tedavi göremiyor. Aramadığı yer kalmamış Perçem’in. “Devlet anadır, devlet babadır” diye güvenmiş ve Valilik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Merkezefendi Kaymakamlığı ve hatta TOKİ’yi bile aramış. Aldığı yanıt, “Asansörünüz çalışmıyorsa bunun bizimle ilgisi yok.”

Sayın Denizli Valiliği, Sayın Merkezefendi Kaymakamlığı, Sayın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün yetkilileri;

Bir ya da birkaç kişi apartman aidatını ödemediği için asansör duruyor. Tamam, bu konu sizi ilgilendirmeyebilir amma velakin, orada mağdur var. 22 yaşında gencecik, hayata bağlanmak için olağanüstü çaba gösteren Perçem’in suçu ne?

Devlette liyakat son yıllarda hep gündemde. Allah aşkına, koskoca devlet, koskoca Denizli Valiliği sizlere sesleniyorum; Perçem’in asansörünü çalıştırmaya gücünüz yetmiyor mu? Bırakın yasal prosedürleri bir kenara, lütfen sorumluluk alınız. Bu kızımız tedavisini olamıyor tedavisini..

Bizim devletimiz bir kişi için bile gerektiğinde tüm olanaklarını seferber eder. Lütfen çalıştırın o asansörü Perçem tedavisine başlasın, esaret hayatı da sona ersin. Lütfen. Perçem’in koşacağı günler için atacağı adımlara destek verin. Bir adım, kaderini değiştirecek.. Sadece bir adım..

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Gülsüm yaman Akharman   -  Bağlantı 19 Eylül 2023, 18:40

Asansör tamir edildi mi. Sonuç var mı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı