REKLAMI GEÇ

Bu fotoğrafa iyi bakın

10 Haziran 2020 Çarşamba

Rivayete göre; Saksağan kuşu keklik gibi yürümek isterken kendi yürüyüşünü unutmuş ve sonra da zıplamaya başlamış.

Türk futbolunun sorunlarına uzun uzun değinecek değilim. Yabancı futbolcunun çokluğunu da eleştirmeyeceğim ya da bu konuya da değinmeyeceğim. Çünkü bu konuları günlerce tartışsak işin içinden çıkamayız. Bildiğimiz Türk futbolunun iflas ettiğidir. Bölgesel Amatör Lig’den, 3.Lig, 2.Lig, 1.Lig ve Süper Lig’e kadar kulüplerimiz borç batağında.

Saksağan misali, keklik gibi yürümek isterken oldu bunlar…

Eski futbolculardan İbrahim Çobanoğlu’nun Çal’daki iş yerinin duvarında asılı bir fotoğraf gördüm. Bir dönemin Emsan Şirinköy takımının fotoğrafıydı bu.

Kadroya baktım; Şahap, Ali Yalçın ve İbrahim Çobanoğlu gibi tanıdık simalar var. Diğer oyuncuların kim olduğunu sordum. İstiklal Mahallesi’nden Mustafa, Mehmet Salih, Mehmet Abban, Kırık Ahmet, Ali Yalçın, İbrahim Çobanoğlu, kaptan Şahap, Çivrilli Ayhan; Lütfi, Sarı Mehmet ve Sedat.

Hepsi de Denizlili. Üstelik bu kadro 2.Lig kapısından sezonun son maçında dönmüş.

Bundan tam 38 yıl önce…

Çivril’den 5, Çal’dan 5 olmak üzere bu bölgeden 10 futbolcu aynı sezon Emsan Şirinköy’e transfer olmuş. Fotoğraftaki ilk 11’in tamamı Denizlili. Bir tek kaptan Şahap Karabüklü. O da Denizli’den evlenmiş, Denizli’nin çocuğu olmuş artık.

Artık sokaklarda futbol oynanmıyor. Çocuklarımız spor yapma yerine ellerinde birer telefon ya da bilgisayar. Kulüpler alt yapıya önem de vermiyor. Saksağan gibi zıplayıp duruyoruz. 83 milyonluk ülkede yılda 1-2 genç yetenek çıktığı zaman gururlanıyoruz.

Milli takımdaki oyuncuların büyük çoğunluğunun alt yapısı Avrupa. Yani Avrupa da olmasa mevcut koşullarda milli takıma oyuncu seçmekte çok zorlanılacak.

Bir yerlerde büyük hata yapılıyor. Futbolu yöneten federasyon, kulüpler, hükümet, futbolun yöneticileri herkes bu durumdan sorumlu. 38 yıl önce çekilmiş olan ve eski bir futbolcunun iş yerinde asılı olan fotoğrafa iyi bakın ve ders alın. Sürekli borca girerek Türk futbolu yönetilemez. İşte hepiniz iflas ettiniz. Denizlispor’da da durum aynı. Taşıma suyla değirmen döndürülüyor. Nereye kadar?

Eğitim sistemi değişmeli. Çocuklarımızın spora yönlendirilmesi için milli politikalar üretilip uygulanmalı.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı