REKLAMI GEÇ

ÇALLI İŞ İNSANLARINDAN BÜYÜK ADIM

14 Nisan 2021 Çarşamba

Son yıllarda ülkem ne travmalar yaşadı. Ergenekon, Balyoz davaları, darbe girişimleri, ekonomik kriz, işsizlik ve son olarak salgın hastalık.

Hele hele bizim kuşak çok daha şanssız. 12 Eylül askeri darbesinde çocuktuk. Büyüklerimizin yaşadığı büyük korku ve sindirilmeyi izledik yıllarca. Asker korkusuyla büyüdük. Daha sonra neler neler yaşadık. Terör belası başladığında çocuktuk, neredeyse yaşlılığa adım attık hala bitmedi.

Yurt dışı kaynaklı krizlere girmiyorum bile. Zaman zaman yaşanan ekonomik krizler de çekilen çilelerin cabası oldu. Canım Ülkemin pozitif enerjiye, sinerjiye, morale öyle ihtiyacı var ki…

Yine zor günler yaşıyoruz. Hem de çok zor günler. Zor olan günlerde ‘zor’ olanı başarmak önemli. Her şey yolunda giderken ‘başarmak’ çok büyük anlam ifade etmiyor. Önemli olan kötü dönemlerde topluma ‘umut’ olabilmek, önemli olan moral-motivasyon etkisi yaratmak.

Bir avuç iş insanı.. Aralarında hemen her siyasi görüşten insan var. Hepsi de Çallı. Yeni dernek kurdular. Tüzük de hazır. Yakın da resmi açıklama yapacaklar. Derneği kısa adı ÇALSİAD . Çallı Sanayici ve İş İnsanları Derneği kuruluş için tüm hazırları tamamladı.

Hem de salgın hastalık ve ekonomik kriz ortamında gaza bastılar. Dernek yöneticileri defalarca Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile de görüştü. Amaçları, Denizli ve diğer illerdeki Çallı işadamlarını topluma yararlı projelerde görmek için bir araya getirmek. Bir nevi sosyal yardımlaşma projesi ve hemşehri dayanışmasını hedefliyorlar.

Bekilli ve Baklanlı olan işadamlarına da kapıları açık. Çünkü, Çallılar onları, onlar da Çallılar’ı ayrı görmezler.

Bir grup Çallı işadamı büyük bir adım attı. Umarım, bu adım maraton koşusuna döner. Sonra ne mi olacak? Söyleyeyim; Çal’da eğitim ve sağlık alanında işadamlarından katkı istenecek. Sosyo-kültürel ve sportif aktivitelerde aktif görevler alınacak.
Yani Çal ve yöresi için enerji ve sinerji birlikteliği hedeflenecek. Hayırlısı olsun. Salgın hastalık ortamında böyle bir teşebbüs, ancak alkışlanır. Haydi Çallılar; Başaracaksınız.

Dernek ile ilgili bilgi almak isteyenler; Kurucu başkan Süleyman Akçin ile 0533 599 66 82 numaları telefonundan temasa geçebilir.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Cem atilgan   -  Bağlantı 18 Nisan 2021, 04:23

Isin icine siyaset girmezse basarirsiniz .bizim insanimiz yardim sever dirayetli ve caliskandir .menfaatler on planda olmazsa guzel isler olur

Harun Reşit İNCE   -  Bağlantı 15 Nisan 2021, 09:00

Süleyman’ı 20 li yaşlarında tanıdım azim ve gayreti çevresindekilere ayrı güç ve şevk verir vizyonu geniş yılmaz şevkle çalışır hayellerinin peşinden koşmaktan yılmaz bu görevi çok ama çoook başaracağını biliyorum tebrik ediyorum yolu bahtı açık olsn

Hüseyin Aytekin   -  Bağlantı 14 Nisan 2021, 21:10

İşallah bu sayede çalımızın nakış Talip’in değişir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı