REKLAMI GEÇ

Devlet, milletine pusu atmasın, tuzak kurmasın

4 Mart 2020 Çarşamba

Peki devlet, halkına pusu atar mı, tuzak kurar mı? Maalesef tuzak da kuruluyor, pusu da atılıyor. Bu yazı Denizli Valisi Sayın Hasan Karahan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya açık mektup niteliğindedir.

Yaptığım araştırmaya göre, Çal ve Bekilli’deki şarap firmalarının devletine ödediği ÖTV, KDV, stopaj ve gelir vergilerinin toplamı 800 milyon TL’yi aşıyor. Bölge ekonomisine katkıları, yaratılan istihdam da hesap edildiği zaman bu katkı 1.5 milyar TL’yi aşıyor. Küçücük iki ilçe Türk ekonomisine ve devletine böylesine katkıda bulunurken, devlet neden milletine her gün pusu atıyor, tuzak kuruyor?

Milli birlik ve beraberliğe bu ülkenin her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Mehmetçiğimiz devleti ve milleti adına çarpışırken, en büyük desteği de bu milletten alıyor.

Durum böyle iken, 2 şişe şarap yakalayacağım diye insanların peşine düşmek ne oluyor? Gece yarıları mahalle aralarına jandarma aracını park edip, karanlıklar içinde alkollü sürücü yakalayacağım diye çırpınmak ne demek? Devlet, kendi halkına pusu atar mı? Atmamalı! Üstelik, her gün ceza kestiğin milletten alıyorsun gücünü eyyy devlet!

Son aylarda küçücük iki ilçe olan Çal ve Bekilli’de yüzlerce insana para cezası kesildi, ehliyetleri alındı. Alkollü araç kullanmak elbette suç, bir yaptırımı olmalı. Rutin kontrollerini yaparsın, yakalarsan cezanı kesersin. Gecenin karanlıklarında pusular atılıyor, tuzaklar kuruluyor. Yakalattıkları şaraplar nedeniyle kaç kişilere para cezaları kesildi. Kaç kişi şarap yüzünden cezaevinde yatıyor. Allah aşkına bu insanlar uyuşturucu mu satıyor da, bu cezaları alıyor?

Metehan döneminden bu yana, binlerce yıldır kurulan kaç Türk devletine bağlı kalmış olan bu toprakların evlatlarına lütfen pusu atılmasın. 2-3 şişe şarap yakalayacağım diye peşlerine düşülmesin. Çal ve Bekilli’nin devlete verdiği manevi destek ile sadece şarap firmalarının yaptığı 1.5 milyar liralık katkı unutulmasın.

Toplum olarak devlet ve milletin büyük dayanışmasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Sayın yetkililer; Kraldan çok kralcılık yaptırmayın kimseye.. Lütfen daha fazla insanımızın canını cezalarla yakmayın. Saygılarımla.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Cengiz TOK   -  Bağlantı 6 Mart 2020, 00:10

Burada sanki alkol almayı ve sarhoş trafiğe çıkmayı haklı çıkaarka için vergiden ötv den dem vuruluyor.Ama alkolle sürücülerin kazlarla ölümlerle devlete millete verdiği zarar göz önüne alınmamış. Pekmez ve kuru üzüm yapın yine kazanırsınız.

Hakan   -  Bağlantı 4 Mart 2020, 19:57

Çalda her yıl alkol yüzünden onlarca kaza oluyor, alkollü araç kullanırken ehliyetini kaptırıp hala alkollü gezenler polisten ve jandarmadan kaçmak için her yolu deniyor,cevirmelerden kaçanlarin peşine kazaya sebep olmamak için düşmüyor jandarma

MEHMET   -  Bağlantı 4 Mart 2020, 13:10

diline kalemine sağlık güzel yazı olmuş vergileri bizler veriyoruz yatırım alamıyoruz üstüne birde köstek oluyorlar

ahmet   -  Bağlantı 4 Mart 2020, 10:46

bu yazınızı ayık kafayla yazdığınıza emin misiniz?

İsimsiz   -  Bağlantı 4 Mart 2020, 10:02

O alkollü sürücü senin canını yakmamış anlaşılan bu yazı yazmadan biraz araştırıp yazsan daha iyi olurdu alkollü sürücü tarafından eşin veya çocuğuna öldürülmüş olsa idi böyle saçmalamazdın

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı