REKLAMI GEÇ

ERKEKLER DE ŞİDDET GÖRÜYOR!

24 Mart 2021 Çarşamba

Kadınlara karşı şiddet ve kadın cinayetleri uzun zamandır Türkiye’nin gündeminde. Medyanın da ana gündem maddelerinden olan kadına şiddet ve kadın cinayetleri, uzun zamandır haklı olarak ülke gündemini işgal ediyor.

Kadına karşı şiddete elbette hayır ama erkekler unutulmasın. Acaba, yaşanan sorun kadına karşı şiddet mi yoksa insanlık sorunu mu?

Sonuçta psikolog değiliz ama bu toplumun içinde yaşıyoruz ve bu toplumun bir parçasıyız. Şiddet konuşulurken, tartışılırken şiddete maruz kalan erkekler unutulmamalıdır.

Bu toplumda yüz binlerce, hatta milyonlarca erkeğin psikolojik ve bazılarının da fiziksel şiddete maruz kaldığını biliyoruz. Toplumumuzda, kadınların sürekli mağdur gösterilip, erkeklerin önyargılı bir şekilde suçlu ilan edilmesi çok büyük haksızlık.

Psikolojik şiddetin devamlı olarak uygulandığı bir erkek, daha kolay hata yapar. Süt dökmüş kedi gibi görünen bir erkek, uğradığı psikolojik şiddetler yüzünden canavarlaşabilir.

Şiddetin kadın ile erkek arasında karşılıklı olduğunu düşünüyorum. Ekonomik nedenler şiddet olaylarını tetikleyen en büyük etken olurken, sosyal statü de azımsanmayacak kadar önemli duruyor.

Yani, ülkemin medyası sürekli şiddet olaylarını gündemde tutarken lütfen ülkeyi yönetenlerin de sorumlu olduğunu tartışsın. Demek ki şiddet varsa eğitim sistemimiz kötü. Şiddet varsa ekonomimiz de kötü. Şiddet varsa, sosyo-kültürel dokumuzda da yanlışlıklar var.

İşin özü; erkekler de şiddet görüyor. Onları da zaman zaman hatırlayalım. Şiddet sadece kadınların sorunu değil. Gönül ister ki, ülkemizin eğitim sistemi ve ekonomik yapısı muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıksın da, şiddet bizim gündemimiz olmasın.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

ramazan   -  Bağlantı 2 Nisan 2021, 10:13

elinize saglik cok guzel bir yazi

Aykut Gökşin   -  Bağlantı 24 Mart 2021, 17:50

Konu hakkındaBasında gördüğüm neredeyse en gerçekçi en cesur yazı…Erkeğin kadından gördüğü psikolojik şiddet çok fazladır ve bu manyak erkek şiddetini tetikleyen bir unsurdur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı