REKLAMI GEÇ

KANGAL KÖPEĞİ ÇILGINLIĞI

11 Mart 2020 Çarşamba

İnekleri yiyen, köpekleri besleyen güzel insanlar…

Güzel yurdumun güzel insanları Denizli’de bir köy var. Sahi köy değil artık, mahalle.. “Kentlerde ne varsa köylerde de olacak” diyerek, sokaklara taş döşeyip “İşte mahalle oldunuz, kentli oldunuz” dediler ya.. İşte öyle bir mahalle bizimkisi.

Çal’ın Yukarıseyit Mahallesi’nde yaşayan Kayış Ailesi’nden söz ediyorum. Rahmetli babaları Hasan Kayış 65 yıl önce Kangal köpeği yetiştirmeye başladı. Şimdi oğulları devam ediyor. Ülkemizin dört bir köşesinden kangal köpeği satın almak için bu ailenin kapısını çalıyorlar.

Buraya kadar her şey normal.

Bir batında 8-10 yavru yapan Kangal köpeğinin her bir yavrusunun 3 bin TL’den satıldığını biliyor musunuz? Şafak isimli bir köpeğe15 bin TL önerildiğini ve sahibinin satmadığını biliyor musunuz?

Buralarda, yani Çal’da, yani Yukarıseyit’te tam bir Kangal köpeği çılgınlığı yaşanıyor. Bir düşünün; dişi köpek yavruluyor, 1 ay sonra 30 bin TL’lik yavru satılıyor. Ne güzel para. Örneğin koyun yavrulayacak, 1 yıl bakacaksın sonra da 1500 TL’ye ya satacaksın ya da satamayacaksın.

Kelimenin tam anlamıyla Kangal köpeği çılgınlığı yaşanıyor… Çökelez’in Aslanları diyorlar buralarda Kangal köpeğine. Sıcak günlerde Çökelez Dağı, kış geldi mi ovalarda yaşıyor, ürüyor Çal’ın Kangalları.

“Hayvanlara işkence yapıyor” dediğimiz güzel ülkemin güzel insanları meğerse hayvana ne kadar önem veriyormuş, haberimiz yokmuş.

Kısacası öyle bir algı yaratılmış ya da öyle bir algı oluşmuş ki, daha doğum yapmadan bazı yavrulara talipler çıkıyor.

Bu yazıyı şunun için yazdım: Pazar bulduğun zaman benim güzel ülkemde para kazanmak çok kolay. Demek ki neymiş hem üreteceksin hem pazarlayacaksın. Kırsal kesimde yaşayıp olanağı olanlara çağrımdır; canlı balık yemi yani kurtçuklar üretin. Çok para kazanırsınız. Bu ülke nüfusunun yarısı balık avlamayı seviyor.

Her gün siyasi çekişmelerle, ekonomik sıkıntılarla içi daralanlara farklı bir konuda yazmak ve bilgilendirmek istedim. Saygılarımla.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Tibet gündoğan   -  Bağlantı 11 Mart 2020, 22:50

Hayvanlar üzerinden para kazanmak; onları sırf safkan diye devamlı doğuma mecbur etmek hem de kötü şartlarda yaşamaya mahkum birakarak; doğuramayacak hale geldiğinde sokağa atmak.. bunu marifet olarak söylemek.. Çok korusun insan oğlu çok!

Burak Güzelpınar   -  Bağlantı 11 Mart 2020, 17:24

Ferah bey, Biz Güzelpınar köyü mahallesinde köpek çiftliği kurduk. Saf kan kurt köpekleri yetiştirmek için çok gayret ediyoruz. Eğitimli kurt köpekleri yetiştiriyoruz. Sektörde tek sayılırız. Çal’a çok yakınız. Bizide ziyaret edin. Çökelez den selam

Egemen   -  Bağlantı 11 Mart 2020, 10:39

Şafak değil sancak 15 bin TL değil 15 bin Euro istiyo sahibi
Verecekse 30 bin TL ye alalım

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı