REKLAMI GEÇ

KENDİ KENDİMİZİ HANÇERLİYORUZ

17 Ağustos 2020 Pazartesi

Canım ülkem kaç cephede mücadele veriyor ?

Doğu Akdeniz’de büyük mücadele, Suriye ve Irak merkezli terörle mücadele, Suriye’de yaşananlar, Yunanistan ile Ege ve doğu Akdeniz’de yaşanan sorunlar, Amerika’ya boyun eğmemek için verilen mücadele, Avrupa Birliği ile yaşanan sorunlar, İsrail ve bazı Arap ülkeleriyle yaşanan problemler v.s..

Bunca cephede büyük mücadele veren Türkiye, kendi içinde yaşadığı onlarca sorunu rafa kaldırmasa bile pek gündeme getiremiyor. İktidarı ister beğenelim ister beğenmeyelim özellikle dış politikada iktidar ile muhalefete yakın olanlar siyaset uğruna birbirlerine girmemeli, dış dünyaya karşı dik durmalıdır.

Tamam bunlar güzel temenniler..

Peki, bizim kendi kendimize yaptığımız kötülüğü başkaları bize yapabiliyor mu? Yapamaz. Son yıllarda yaşadığımız sorunlarla sık sık gündeme gelen Yunanistan ile Amerika bile bizim kendimize ettiğimiz kötülüğü yapamaz. Maalesef kendi kendimizi hançerliyoruz. Nehirlerimizi, toprağımızı, havamızı kirletiyoruz.

Şu Büyük Menderes’e bir bakın.. İyi bakın ama. Bir ara hiç su kalmadı. Kirlilik zaten yıllardır var. Devletimizin zamanında yaptığı kanalizasyonlar onlarca yerleşim yerinden 30 yıl önce suyu içilen Büyük Menderes’e akıyor. Evsel atıklar, zirai atıklar ile bir çok hastalıklara davetiye çıkartılıyor. Susuzluk cabası.

Yaşadığımız çevresel sorunlar Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de verdiği haklı mücadele kadar önemli. Eğer sorun ‘Vatan’ ise, eğer sorun ‘Bağımsızlık’ ise, önce kendi bağırsaklarımızı temizlememiz lazım.

Büyük Menderes’te yaşanan kirliliğe ‘DUR’ dememek vatana ihanettir. Emperyal güçlerle mücadele etmek için kendinde istenilen gücü gören canım ülkemin gücü, Büyük Menderes ve Büyük Menderes gibi kirlenen, yok olmaya yüz tutmuş nehirleri kurtarmaya yetmeyecek mi?

Elbette yeter. Yapın bir çağrı bu ülkenin çevrecileri, vatanseverlerinin desteğini anında göreceksiniz..

Kendi kendimizi artık hançerlemeyelim. Unutmamak gerekiyor; Doğa bir gün intikamını aldığında her şey çok geç olacak. Marmara’da tarım arazilerini konut alanı yaptık, 21 yıl önce Marmara Depremi’nde kaç can verdik, milyarlarca dolar ekonomik kaybımız oldu.
Unutmayalım; Doğa intikamını alır. Doğaya saygılı olalım…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Hüseyin Aytekin   -  Bağlantı 17 Ağustos 2020, 12:18

Ferhat bey çok güzel yazmışsında çevreyi kirletenler kim yasaya uymayanlar yasaları çokaran uyulmasını sağlayan kim devlet ormanların yok olmasına göz yuman kim devlet heryeri betona çeviren kim devlet yapılan eylemlerin iki karşılığı vardır iyi eyle

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı