REKLAMI GEÇ

KIYMETİNİ BİR KEZ DAHA ANLADIK

3 Şubat 2021 Çarşamba

Türkiye, 18 yaşındaki Bursasporlu futbolcu Ali Akman’ı konuşuyor. Kulübünün haberi yokken Alman takımıyla anlaşmış, falan, filan… Oyuncunun yaptığı doğru ya da yanlış. Ben orasında değilim. Ancak, insanoğlu vefalı olmalı. Kulübün sana emek vermiş, 18 yaşında yıldızını parlatmış ve sen “Sözleşmem sona eriyor” diyerek, Alman takımıyla anlaşıyorsun. Bursaspor kulübünün üzülmesi, tepki vermesi doğal.

20 yıl öncesiydi. Denizlispor, Ersun Yanal’ın teknik adamlığı dönemiydi. 24 yaşındaki Yusuf Şimşek’in Denizlispor ile sözleşmesi sona erecekti. Sezonun bitimine az zaman kalmıştı. Yusuf, “Denizlispor bana çok emek verdi. Giderken bu kulübün para kazanmasını istiyorum” diyerek, sözleşme uzattı.

Sonuçta Fenerbahçe, Denizlispor’a 5 milyon dolar bonservis bedeli ödemek zorunda kaldı ve Yusuf’u transfer etti.

Vefalı insan olmak, hayatın her alanında önemli. Hangi işi yaparsak yapalım, size emek veren, sizi bir yerlere taşıyan ya da size bir şekilde yararlı olan kurum ya da kişilere karşı vefalı olunmalıdır. Bana göre, Denizlispor tarihinde en büyük vefa örneğini Yusuf Şimşek göstermiştir. Şimdilerde Balıkesirspor’u çalıştıran Horoz’un eski kaptanının gösterdiği vefa unutulmaz…

Müthiş bir yetenek ve tekniğe sahip olan Yusuf, özel hayatına dikkat etseydi, peşinden ne Avrupa kulüpleri koşardı!
Bu konuda eksiklikleri olabilir ama adam gibi adamdı ve genç futbolcu kardeşlerimiz Yusuf’un Denizlispor’a fazlasıyla ödediği vefa borcunu örnek almalıdır.

Hatta ve hatta diyorum ki; ne iş yaparsanız yapın size bir şekilde katkı sunan öğretmen, usta, kalfa, işveren, işçi vs… Vefalı olalım.

Vefalı insanlar kısa vadede bazen kaybetmiş gibi görünse de uzun vadede mutlaka kazanırlar. Çünkü onları ne tarih unutur ne de hafızalar.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Çağrı Aydın   -  Bağlantı 4 Şubat 2021, 02:25

Yaşı 35-40 ve üstü olan çoğu kişi bu futbolcuyu vefasizlikla suçlar ama z kuşağı bunu gayet normal bulur, kendi çıkarları daha önemlidir.

basicman   -  Bağlantı 3 Şubat 2021, 22:18

olayın iç yüzünü bilmemiz mümkün değil,dışarıdan duyduğumuz gibi ise vefasızlık gibi..ancak kulüpler futbolcu yönetmede maalesef sınıfta kalıyor.sanırım olay biraz böyle..bu futbolcunun vefasını kulüp sağlamak zorunda.eğer gelecek görüyorsan..

M.ali özhan   -  Bağlantı 3 Şubat 2021, 21:47

Kaptan Yusuf un boyle bir centilmenlik yaptigini bize hatirlattiginiz icin tesekkürler Ferah bey, vefali olmak guzel bir sey.

Kazım Dalarslan   -  Bağlantı 3 Şubat 2021, 21:00

Adam gibi adamdır YUSUF ŞİMŞEK hakkı hiçbir zaman ödenmez unutmayalım BÜLENT AKIN ve ÜMİT BOZKURT ta Denizli’spora para kazandırdılar onlarında haklarını ödeyemeyiz onlarda adam gibi adamdılar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı