REKLAMI GEÇ

MEZARLARIN SIRRI NEDEN AÇIKLANMIYOR?

9 Şubat 2021 Salı

Yıllardır yanıtını merak ettiğim soru nedir biliyor musunuz?
-Antik adı Hierapolis olan Pamukkale’nin geçmişiyle ilgili büyük sır neden açıklanmıyor? Acaba, Hierapolis Türk yurdu olduğu için mi açıklama yapılmıyor? Acaba, gerçekler ortaya çıkınca tarih yeniden mi yazılacak?
-Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya gelmeden önce, aslında Anadolu’da yaşadığı mı ortaya çıktı? Anadolu Türklerin öz yurdu mu? Kafamda o kadar çok soru işareti var ki..
-Hierapolis’in yerlileri tarih kitaplarında yazıldığı gibi mi, yoksa bizlere farklı bilgiler mi veriliyor?
20 yıl önceydi. Dönemin Hierapolis Kazı Heyeti Başkanı İtalyan Francesco D’Andria ile röpörtaj yaptık. Pamukkale Örenyeri’nde bulunan bir aile mezarlığından çok sayıda insan kemiği çıkartılmıştı. 40 yıl Hierapolis’te kazılara katılan ve aralıksız 18 yıl kazı heyeti başkanlığı yapan profesör, kemiklerin İtalya’ya gönderileceğini belirterek, şu müjdeyi vermişti;
-“Kemikler incelenecek. Yapılan DNA çalışmalarının sonucu bize bildirilecek. 2 bin yıllık mezardan çıkan kemiklerin hangi ulusa ait oldukları DNA çalışmaları sonucu belli olacak. Hierapolis’in sırrı çözülecek. O dönemde yaşayan ve kemiklerini bulduğumuz insanların beslenme alışkanlıklarından tutun, geçirdiği hastalıklara kadar hepsi tespit edilecek. “
Ve.. Benim güzel ülkemde bu haberi herkes okudu ama hiçbir yetkili ülkemizden İtalya’ya giden kemiklerin akıbetini sormadı sanırım. Çünkü, 20 yıldır hiç ses seda yok!
Acaba diyorum; O kemikler Roma ya da Bizans halklarına ait değil mi? Yoksa kemikler Türkler’e mi aitte açıklama yapılmadı, gizlendi.
Yada açıklama yapıldı da, Türk kamuoyuna mı bilgi verilmedi? Ya da açıklama devletimize yapıldı da, devletimiz mi bilgileri gizliyor?
Hierapolis ile ilgili o kadar çok soru işareti varki..
Eğer, 2 bin yıl önceki kemikler Türkler’e aitse, demek ki tarihi yeniden yazmak gerekecekti ve bizim Malazgirt Savaşı’ndan sonra Anadolu’ya geldiğimiz tezi çökecek.
Devletimizin o kemiklerin akıbetinden bilgisi yoksa, Kültür ve Turizm Bakanlığı ivedilikle harekete geçmelidir.

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Ahmet   -  Bağlantı 9 Şubat 2021, 09:51

Tarihteki troya savaşı yenilen kavim turklerdi bunu bir Alman prof ispatladi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı