REKLAMI GEÇ

Sayın Valinin tavır ve davranışlarını asla tasvip etmiyorum ama dönercinin hiç mi suçu yok

19 Ekim 2020 Pazartesi

Konuyu uzatacak değilim, tüm Türkiye iki gündür Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki bir dönerci ile girdiği diyaloğu konuşuyor. Detayları da zaten biliyorsunuz.

Öncelikle şunu söyleyeyim; Sayın Valinin davranış ve konuşma üslubunu asla tasvip etmiyorum.

Ancak dönercide çalışan arkadaşın tavırlarını da onaylamak ya da doğal karşılamak mümkün değil

* * *

Bırakın valiyi, belediye başkanını ya da herhangi bir idareciyi… Sıradan bir vatandaş bile bir iş yerine geldiğinde, işletmeci ya da çalışan tarafından en azında ‘hoş geldiniz’, ya da ‘buyurun’ denir.

Siirt valisiyken döşenen fayansların işçiliğini beğenmediği için çekiçle fayansları kıran Vali Atik’in bu davranışıyla öfke kontrolünü yapamadığı bir kez daha gözlendi

Biraz beyin jimnastiği yapalım… Vatandaş olarak böyle bir dükkana gittiğinizde yüzünüze bile bakılmasa hiçbir şekilde diyaloğa girilmese ne düşünürsünüz?

Aynı bu noktada Vali Bey de tahrik oldu. Bence dönercinin kendisini tanımamasına değil, onun beden diline ve davranış biçimine öfkelendi.

Ünlü atasözünde de de söylendiği gibi; Karşı tarafın hiç mi suçu yok?

* * *

Kentte Denizlispor’dan tutun da bazı kesimlere kadar valiyi savunma pozisyonuna geçilmesine de gerek yoktu.

* * *

Görüntüleri en az beş kez dikkatlice izledim.

Vali Bey’i haklı bulmuyorum ama dönercinin de karşısındaki kişiye saygılı olmasını beklemek lazım. Dönercinin hiç mi suçu yok?

* * *

Ahmet Hakan gibi bazı yazarlar Vali Bey’in iletişim ve bazı konularda eğitim alması gerektiğini yazmış. Ben de bu döner işletmesinin sahibine; personeline iletişim, karşılama, esnaf vatandaşa nasıl davranır gibi konularda eğitim vermesini öneriyorum.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

hakan   -  Bağlantı 26 Ekim 2020, 06:39

beyler döner ustası ile konuşan bir vatandaşta olabilirdi.o zaman normami olacaktı.maske takmamış,eldiven yok.Allah korusunvirüs bulaştırsaydı o zaman böyle konuşmazdınız.Birazda insan sağlığını hiçe sayan işletmeyi eleştirin.

Recep   -  Bağlantı 22 Ekim 2020, 07:39

Lokantaya girdiğinde hoşgeldin demek sanırım garsonun işi ayrıca valiyi tanımak zorunda da değil bence kraldan çok kralcı olmak için yazılmış bir yazı

dönerci yanlısı   -  Bağlantı 21 Ekim 2020, 10:45

İnsanların kafasında dolaşan bin bir türlü şeyler var geçim sıkıntısı vs dalgınlığına denk gelip Vali beyi duymamış olabilir. Bu sebeple direk insanların ekmek teknesini kapatılma talimatı doğru değiltir.

mustafa kuruş   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 12:13

Sevgili Denizlihaber yönetimi, Allah aşkına iki kelimeyi bir araya getiremeyen, vizyonsuz, kültürsüz insanların yazı yazmasına izin vermeyin. Belli bir standarttaki kalitenizi düşürmeyin lütfen.

ersin   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 11:34

Sayın vali Yazıcıoğlundan sonrakilere göre şuan iyi. Yazarlarınızın yazdığı yazılara oylama getirirmisiniz kimin yazısı vatandaşa göre ne kadar doğru bilelim valibey bile farkedebilmişken hatasını kendini yazar diye tanımlayan ferah ışık farkedememiş

BİLAL   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 09:52

HİÇ SUÇU YOK VALİ DÖNERCİDEN RANDEVUMU ALMIŞTA GELMİŞ KAFA TUTUYOR ÇIKMIŞ GELMİŞ ESNAF İNSAN VALİYLE UĞRAŞAMAZ GELDİYSE OTURUUR BİR YERE VERİR SİPARİŞİNİ KÖFEYLANCA YER YEMEĞİNİ YADA YAPAR KONTROLUNU KUYRUĞUNU KISAR ÇEKER GİDER SUÇU FİLANDA HİÇ YOK

Kubilay   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 09:41

Kardeş amma da üfürmüşsün. Dönerci buyur diyecek durumda mı? Adam sıcakla mı uğraşsın millete buyur mu çeksin. Tabi senin tuzun kuru.Oturduğun yerden anca yazı yaz. İşçi olunca gıkınız çıkmaz ama Vali olunca hazırola geçiyorsunuz.

efekara   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 08:24

yazılandan bir şey anlamadım. laf kalabalığı yapılmış acele ile yazılmış. parça bütünlüğü yok. temenniden öteye gitmeyen bir yazı. konu iyi lakin kalem çok kötü.

Hakan   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 03:07

Dönerci yabancı uyruklu ve Türkçe bilmiyorsa?

Ahmet Ekiz   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 01:54

Tehlike yapanda değil, bu şekilde sahip çıkanlar da. Cüneyt Özdemir , rencide etti yerel basını.

mehmet atıl   -  Bağlantı 19 Ekim 2020, 21:38

eski bir atasözü vardır.o atasözü”küçük taşla poponu silme yoksa elin kaka olur”der.sayın valinin çalışan personelle muhatap olması bence hata olmuştur.Sayın vali ve yanındaki ekip işletmenin sorumlusu ile muhatap olsaydıkeşke.bu olmazdı.

dönerciyanlısı   -  Bağlantı 19 Ekim 2020, 21:15

saçma sapan bir yazı. adam orada kim bilir kaç saattir çalışıyor, sıcağı da cabası. bazı insanların mizacı böyle olabilir ama bir valinin kural bile bilmemesi ne kadar doğru. illa saçmalayacağız diye şu adamı bile suçladınız. rezalet.

YOLCU   -  Bağlantı 19 Ekim 2020, 21:03

Dönerci ustası yakmadan pişen döneri kesmeye çalışıyor. Müşteri ile ilgisi yok. Garson yada şef 1 1.5 diyecek adam döneri hazırlayacak. Adam işini yapmaya çalışıyor.

ismail metinkaya   -  Bağlantı 19 Ekim 2020, 20:21

denizlispor dışardan denizliye atanmış denizlili olmayan bir devlet memuruvali beyin denizlisporu değil dönercinin denizlisporudur.Halkının yanında değil valinin yanında bir denizlispor yonetimini kınadım

DENİZLİ MEHMET   -  Bağlantı 19 Ekim 2020, 19:48

Nerde sıkıntılı boş işi olmayan insan varsa işte böyle yazıyor falan habere çıkıyor feray ışık gibi canı sıkılan bilip bilmeden herkesin arkasından konusup hakkına giriypr insanların

Hüseyin sabuncuoğlu   -  Bağlantı 19 Ekim 2020, 19:30

Dönerci işini yapıyor dönerini kesiyor. Gorson değilki müşteriye hoş geldin desin sen lokantaya gittiğinde aşcı çıkıp seni hoş geldiniz diyormu

Osman göbekli   -  Bağlantı 19 Ekim 2020, 17:28

Döner ustası bilmem kaç derece sıcak karşısında çalışirken yanmasın diye dönerini ustalıkla keserken ondan ilgi alaka sevgi beklemek biraz tuhaf…

soru yorum   -  Bağlantı 19 Ekim 2020, 16:39

Y O K

Mertfreedom   -  Bağlantı 19 Ekim 2020, 16:21

Satılık kalemşörler

İbrahim   -  Bağlantı 19 Ekim 2020, 16:09

Bu yazınıza sonuna kadar imzamı atarım

Deniz   -  Bağlantı 19 Ekim 2020, 16:06

Bir restorana gittiğimde kasiyerden ya da garsondan güler yüz bekleyebilirim. Ama müşteri ile teması olmayan bir çalışandan bunu beklemek anlamsız olur. Valniin tavrı vatandaş ile devlet arasındaki uçurumun göstergesidir. Yumuşatmaya çalışmayın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı