
Tavas saltanatı meğer efsaneymiş
25 Şubat 2021 Perşembe
Son çeyrek yüzyılda Denizli siyasetine Tavas’ın damga vurduğu bir gerçek.
Belediye başkanları Tavaslı, milletvekillerinin çoğu Tavaslı.
Nihat Zeybekci’nin belediye başkanlığı ve ardından milletvekili/bakan olması Tavas’ı efsane haline getirdi. Denizli’de Tavas’ın saltanatı konuşulur oldu.
30-40 yıl önce siyasette ve bürokraside büyük ağırlığı olan Çal ve yöresinin insanları, inceden inceye ya da açıkçası Tavaslıları kıskanır hale geldi. Hatta “Çallılar bir yere gelemez. Tavaslılar var. Tavas’ın siyasette gücü çok fazla” diyenlerin sayısı gün geçtikçe çoğaldı.
Denizli’de Tavas ile Çal’ın arasında yaşanan rekabet yıllardır konuşulur. Hatta fıkralara bile konu olmuştur.
Son dönemlerde Tavas saltanatının efsane olduğu ortaya çıktı. Neden mi? Pamukkale Üniversitesi’ne Çallı Ahmet Kutluhan rektör olarak atandı. Milli Eğitim Müdürlüğü gibi önemli bir kuruma uzun yıllar Çal’da görev yapan Süleyman Ekici getirildi. Çal ve yöresinden daha başka isimler başka dairelerde son 1 yılda müdürlük görevlerine getirildi.
Yukarıda da belirttiğim gibi, demek ki Tavas saltanatı efsaneymiş. “Tavaslılar ne derse, o oluyor” tezi de çürümüş oldu.
İster siyasetçi, ister milletvekili, ister belediye başkanı, isterse bürokrat. Kaliteli isim olduğunda “Tavaslı mı, Çallı mı yoksa başka yerden mi?” diye soran pek olmuyor, önemli görevlere atanıyor.
Yazıyı okuyanlar lütfen yanlış anlamasın. Her göreve gelen kişinin Çallı olması gerektiğini savunmuyorum. Nereli olursa olsun hak eden hak ettiği yerde olsun. Ben sadece, Denizli’nin son çeyrek yüzyılına damga vuran Tavas’ın sürdürdüğü iddia edilen saltanatın meğerse efsane olduğunu yazmaya çalıştım.
Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir
Yorumlar
Denizli ‘den hiçbir şey olmaz. Kıdır çekişmelerin memleketi. İranlı gaylarin, travestilerin yatağı oldu. Ne tavaslılar ne de çallılar bundan rahatsız. Neyi neye rağmen yönettiler.?
TEKRAR ÇUVAL VE YILAN HİKAYESİNİ HATIRLATTIN IŞIK,İYİ ÇALIŞMALAR
Çallı Birinin Böyle Bir Yazıyı Kaleme Alması
-Rektör ve Müdürü atayan kişiler; Tavasliysa efsane daha çok büyür
-Sayenizde TAVAS EFSANESİ’ni tekrar Hatırladık tşkler
Ferah bey, Çallı olduğunuzu biliyorum ama Tavas’ı kiskanan bir Çallı olduğunuzu bilmiyordum Terazinin sağındaki Bakanlar, milletvekili, 50 yıldır Denizliyi yöneten tüm belediye başkanlari,Solunda Rektör, Çal’da görev yapan memur ♂️