REKLAMI GEÇ

 TÜRK HALKI KİMYAGER OLDU DÜŞÜRÜLMELİ ALKOL FİYATLARI

24 Ağustos 2020 Pazartesi

Bu yazıyı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan okumasa bile, bir şekilde Saray tarafından görülecektir.  Bu yazı mektup niteliğindedir.

Sayın Cumhurbaşkanı; Ne kadar yasak gelirse gelsin, ne kadar fiyat artışı olursa olsun, alkol alan içiyor. Bir şişe alkol fiyatı 1000 TL bile olsa yurdum insanı içecek işte.  Yetkililer, alkollü içeceklerdeki Özel Tüketim Vergisi’nin anormal durumda olmasına rağmen, vergi gelirinin yükseleceği yerde azaldığını söylüyor.

Bunun nedeni de apaçık ortada. Yurdum insanı kimyager oldu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Rakı, bira, viski, vokta, şarap v.s üretim uzmanı oldu yurdum insanı. Canım ülkemin canım insanları kimyagerlik dalında ödüle layık. Öyle ki, ünlü rakı markaları ve dünyaca ünlü viski markalarıyla yarışanlar bile var.

Kısacası, alkollü içecek fiyatları ülkemizde anormal durumda olduğu için insanlar evlerinde ve iş yerlerinde kendi içeceği alkolü kendisi üretiyor. Ticari amaçlı üretim yapanları da duyuyoruz, basın yayın organlarında görüyoruz.

Alkol fiyatları yükseldikçe, kimyager sayısı artıyor, insanlar daha çok kaçak alkol üretimi yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı; Alkolde vergiyi indirin, fiyatları düşürün bakın o zaman hem devlet hem millet nasıl kazanıyor?

Devlet kazanır. Çünkü, insanlar fiyatlar normal oldu mu kimyagerlik yapmaktan vaz geçer. Devlet kazanır, merdiven altı üretim azalacak, daha çok satış olacak ve daha fazla vergi toplanacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanı; Üzüm fiyatlarında da istikrarsızlık var. Bir yıl diğer yılı tutmuyor. Durum böyle olunca üretici mağdur oluyor. Özel Tüketim Vergisi adı altında toplanan verginin yüzde 1 ya da 2’si bile kilogram bazında üreticiye destek olarak verilirse hem üretim hem tüketim kayıt altına alınmış olur.

Evet, Sayın Cumhurbaşkanı;

Türk halkı kimyager oldu, düşürülmeli artık şu alkol fiyatları. Alkolün dinen haram sağlık açısından da zararlı olduğunu elbette biliyoruz. Ama bırakın ülkemizi dünyanın gerçeği de somut bir şekilde ortada duruyor. Yurdum insanı içiyor işte.. İçemeye de devam edecek..

Saygılarımla.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Murat   -  Bağlantı 24 Ağustos 2020, 15:49

Alkol fiyatlarını düşürmek yerine sizin gibi insanlar yetişmesin diye aileye önem verilmeli.

Ahmet   -  Bağlantı 24 Ağustos 2020, 11:35

Breaking bad izledin heralde

Bülent Gönenç   -  Bağlantı 24 Ağustos 2020, 11:02

Aslında halk bu durumdan memnun. Halk üretmeyi öğrendi. Damıtmayi öğrendi . Bundan sonra vergiler düşsede olur düşmesede. Bu durumda zorda kalan milyonlarca TL harcayıp yatırım yapanlar.

hasan   -  Bağlantı 24 Ağustos 2020, 10:38

Alkol ve sigaranın sağlığa zararlı olduğu konusundaherkes hem fikir. Bu nedenle bence de fiyatlar düşürülmeli ve kaçağın önüne geçilmelidir. Benim önerim, alkol ve sigara bağımlılarının sigorta primleri daha yüksek oranda yönünde olmalı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı