REKLAMI GEÇ

İYİ PARTİ’DE NELER OLUYOR?

25 Haziran 2020 Perşembe

Koronavirüs pademi sürecinin ardından toplantı ve siyasi çalışmalar serbestleşince ilk harekete geçen İyi Parti oldu. Parti Nisan ayında yapılması planlanan il kongresini 5 Temmuz tarihinde yapma kararı aldı. Ancak milletvekili Yasin Öztürk ile İl Başkanı Hasan Akgün arasındaki polemik genel merkezin araya girmesi ile “küllerin üzeri örtülen” bir mesele olarak partililerin önünde duruyor.

İyi Parti’ye yakın kaynakların aktardığına göre; geçtiğimiz hafta içerisinde İyi Parti Genel Merkezi’ne giderek Denizli’de olanları anlatan birileri, “Denizli puan kaybediyor.

Birbirleri ile uğraşanları halledin” mealindeki bir çıkışlarının ardından, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın milletvekili Yasin Öztürk’ü, Genel Başkan danışmanlarından bir tanesi de İl Başkanı Hasan Akgün’ü telefon ile arayarak, “Aranızdaki sorunları partiye yansıtmadan, birlik ve beraberlik göstergesi bir resim çektirerek genel merkeze gönderiniz” talimatı ile aynı günün akşamı bir kafede bir araya gelen Milletvekili Yasin Öztürk ile İl Başkanı Hasan Akgün, sosyal medyada paylaşılan ve adeta “biz büyüklerimiz istediği için zoraki bir araya geldik. Sorunları şimdilik küllendirdik. Kongreden sonra kaldığımız yerden devam ederiz” misalinde okunan bir resim ile şimdilik birlik ve beraberlik sağlanmış gözüküyor.

Vekil Yasin Öztürk’ü bilemem ama İl Başkanı Hasan Akgün’ün fotoğrafın çekilmesine vesile olan telefon geldiğinde iki saate yakın yönetim kurulundaki yoldaşları ile konuyu tartışarak, verilen ortak karar üzerine gittiği belirtiliyor. Gidilmiş, aralarında herhangi bir anlaşma olmadan, Yasin Öztürk tarafından desteklenen çiçeği burnunda Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu adaylıktan çekilerek, o resim genel merkezin isteği üzerine çekilerek, hem genel merkeze gönderilmiş, hem de sosyal medya hesaplarında paylaşılarak tabana mesaj verilmiş. Ancak, fotoğrafın konumunu, tarafların suskun ve sert yüz ifadelerindeki mimikleri ortaya koyuyor. Yapay bir ortamda, yapay bir resim İyi Parti Denizli kurmaylarının kolay kolay barışmayacaklarını gösteriyor. Hoş, barışma olmasa da şimdilik suların durulmuş gibi gösterilmesi bile tabanı gerçekten heyecanlandırdı.

Ancak, kongreye birlik ve beraberlik içinde girmek isteyenler kendilerinden ayrı iki adayın daha olduğunu fark etmediler. Partinin kuruluşundan itibaren çeşitli kademelerinde görev alan Raziye Akışık ve H. Hüseyin Bozkurt’un görevden alınması sürecinde büyük tepki koyan Yücel Yılmaz ardı ardına adaylıklarını açıkladılar. Onlar da partinin birlik ve beraberliği açısından konuşarak, delegelere bir umut verdiler.
Gerçi, çeşitli siyasi partilerden İyi Parti bünyesine katılan taban ve delegeler, yapılanlara bir anlam veremeyerek, etkilenmeden kongre gününü bekliyorlar. Bu seçimlerde İyi Parti tabanı kimseye yamanmadan, adayların konuşmalarına ve yaptıklarına bakarak oy verecek gibi gözüküyorlar.

Durum ne olursa olsun, İyi Parti genel merkezinin tavır koyması ile ilimizdeki bir sorunu şimdilik aşmış gözüküyor. Kongre sonrası ise seçilen il başkanının yapacağı çalışmalar ve izleyeceği yol gerçekten merakla bekleniyor. Lakin, daha önceki dönemlerde yaptıkları çalışmalar ile İyi Parti’nin kuruluş yönetimlerinde görev alarak, partiyi 2 seçim atlatarak bugünlere getiren ve tecrübe kazanan ekibin Hasan Akgün ile hareket ettiğini burada belirtmek lazım..

Ben şimdi; herkes gibi genel merkezi harekete geçiren kişilerin kim olduklarını merak ediyorum. Ayrıca bu kişilerin genel merkezde bu kadar güçleri varsa, niçin kendilerinin bir aday çıkarmadığını veya başka bir aday üzerinde mutabakata varılmasını istemediklerini merak ediyorum.

Siz de öyle misiniz?

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı