REKLAMI GEÇ

Koronavirüs tedbirleri uygulanıyor mu?

27 Ağustos 2020 Perşembe

Kovid-19 virüsü bütün dünyayı kasıp kavurduğu gibi, ilimiz Denizli’de de vakaların artış gösterdiği gözlemlendi. Cezalar dahil bir takım tedbirler alınsa da, halkımızın virüse karşı bu tedbirleri aksatması ilk anda göze çarpan bir husus olarak dikkat çekmektedir. Özellikle Banka, Hastane gibi katılım oranının hayli büyük ve riskli olduğu bölgelerde Maske, mesafe, hijyen tedbirlerine uymayan insanlarımızın virüsü birbirlerine taşıması muhtemeldir.

Nitekim, -basından öğrendiğimiz kadarı ile- geçtiğimiz günlerde Devlet Hastanesi’nde 2, özel bir hastanede 3 doktor olmak üzere 5 doktorda testler pozitif çıkmıştı. Bu durum daha önce Türkiye genelinde “tatil yapmanın, düğün törenleri vb. toplu hareketlerin riskleri artırdığı” yönünde sağlık çalışanlarının yaptıkları uyarıların gerçekleşmeye başladığını göstermektedir. Ne var ki, halkımız bu uyarılara çok da dikkat etmemektedir. Hal böyle olunca sağlık çalışanları zorlanmakta ve halkımıza yardımcı olmak konusunda tedirginlik yaşamaktadır. Bunu pek çok doktorumuzun ihtiyatlı konuşmalarından anlamak mümkündür.

Temmuz ayı başlarında Denizli Devlet Hastanesi’nde meydana gelen bir olay, bu konuda önemli tedbirlerin alınmasına rağmen, sonucunda cezai müeyyidelerin uygulanmaması, doktorların uyarılarına rağmen “maske takmadığı için doktorla tartışan” bir kadın hastanın doktora hakaret etmesi, tartışması ve yüksek sesle bağırmasının yanında, kendisine verilen “maskeyi takmaması” büyük eleştirilerine sebep olurken, olayın savcılığa taşınması ile de yeni bir boyut kazanmıştı.

Ne var ki, C. Savcılığı tarafından maske takmayarak muayeneye gelenleri tehlikeye atan, maske verilip, takması konusunda uyarılmasına rağmen “burada başka doktor yok mu?” şeklinde “bağırıp çağırarak” üste bastırmaya çalışan kadına takipsizlik verildi. Söylediği sözler hakaret değil; kaba söz ve eylemlerine girdiği için “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verildi.

Ancak, “maske takmayarak” o gün hastaneye gelen ve muayene olmak istediği servisteki diğer hastaları riske atan bu kadının, Türkiye Sağlık Kurulu tarafından zorunlu kılınan ve yerine getirilmediği takdirde para cezası ile cezalandırılması gereken “maske takmama” eylemine kimse dikkat etmedi. Bu kadın, doktor tarafından “maske takmadığı ve orada bulunan diğer hastaları riske attığı için” şikayet edilmişti. Savcılık bunu göz ardı ederek, yapılan eylemi cezasız bırakmış oldu. Bundaki hata, belki de Doktorun şikayet dilekçesinde yazdığı bir yanlıştan kaynaklanmış olabilir.

Durum ne olursa olsun, maske takmayarak diğer kişileri riske sokan bu kişinin yaptığı bu eylem yüzünden maddi para cezası ile cezalandırılması gerekirdi. Böylece caydırıcı tedbirlerin uygulanması da önem kazanır, insanlarımız nerede nasıl davranacaklarını bilirlerdi.

Halkımız virüs meselesini ciddiye almıyor gibi hareket etmektedir. Ne mesafe, ne de maske takma konusundaki uygulanan tedbirler sokaklara çıktığımızda yapılmıyor. Hatta bazıları küçük çocuklarını bile yanlarında getirmelerine rağmen, kurallara uymamaktadırlar.

Denizli halkı..!
Lütfen virüsü ciddiye alınız. Bize yardımcı olan ve virüs meselesinde ön cephede çalışan doktorlarımıza güçlük çıkarmayınız. Çünkü onlar tek bir kişi ile değil, bütün Denizli halkı için riski göze alarak çalışmaktadırlar. Bu vesile ile sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.
Saygılarımla..

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

nihat turan   -  Bağlantı 30 Ağustos 2020, 11:05

sokak düğünleri yasaklandı yemek ikramı verilmeyecek o zaman barlarıda kapatınız lokantalarıda kapatınız yasak herkes için geçerli olmalı

Öğrenci   -  Bağlantı 28 Ağustos 2020, 19:41

Denizli’de insanlar hiç dikkat etmiyor. Normal maske yerine bez güzel duruyor diye çoçuklarına ya da kendilerine gidiyorlar sağlıksız bez maske alıp takıyorlar yani bazıları bunu bile yapmıyor.Doktorlar hastanede can veriyor kimsenin umrunda değil.

Anıl   -  Bağlantı 28 Ağustos 2020, 13:24

Uyulmuyor anacığım. Fabrikanın kapatılması için gelen ekiplere VALİLİKTEN gelen telefon ile işlem durduruluyor. NOKTA. Ötesi yok

T.Ş   -  Bağlantı 27 Ağustos 2020, 19:14

Gelen hastayı maske takması konusunda uyarınca ölümden ne kadar çok korkuyorsunz,taktınız maskeye cevabını aldımKendimizi de geçtik evde bzleri bekleyen ailelerimiz çocuklarımız var onlar için onlarn sağlığı için korkuyorz aslında ama bzi anlayan yok

Tefik Kasa   -  Bağlantı 27 Ağustos 2020, 13:32

Dün arabamı yıkattığım yerde 8-10 kişi falan çalışıyor,kimsede maske yok,üstelik sohbet etmeye gelenler de vardı.Hiçbir şey yokmuş gibi koyu bir sohbet.Denetim yokkk.Yazık sağlık çalışanlarına.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı