REKLAMI GEÇ

TRAFİKÇİLER BİR KARAR VERİN ARTIK!

18 Eylül 2020 Cuma

Kaldırımda yürürken, mutlaka bir kurye, pizzacı veya kendini bilmez bir kişinin motosiklet ile veya elektrikli bisiklet ile sessizce arkanızdan geldiğini, hatta siz farkına varmasanız bile size çarpacakmış gibi kaldırımda ilerlediğini görürsünüz.
Aynı elektrikli bisiklet veya motosikletliler, kırmızı ışık dinlemez geçerler; işlerine geldiğinde yola çıkarak tıpkı otomobil veya otobüs gibi yollarına devam ederler. O anlar hep ürkütücü olmuştur. Öyle ya, düşünerek ve dalgın bir şekilde kaldırımda yürürken, yanınızdan hızlıca bir motosikletli geçiyor. İster istemez ürperirsiniz.

Ehliyet derdi yok, plaka derdi yok. Üstelik kimse de nereden gidersen gitsin karışmıyor. Kaldırım veya yol hiç fark etmiyor onlar için. Hele yola girdiklerinde araçların arasında öylesine şerit değiştirerek, sürücülerin dikkatlerini dağıtması yok mu? Eminim sürücüler küfür ettikleri gibi, onları görünce direksiyon hakimiyetini kısa süreli kaybeden sürücülerimizde vardır.

Kaldırımda bir kadın çocuk arabası ile ilerlerken, bir anda elektrikli bisiklet yanınızda beliriyor. Şaşkın arabayı kurtarmaya çalışırken, üzerinize geliyor ve küçük bir kaza.

Ya da, gecenin ilerlemiş saatinde kaldırımda yürürken, birden arkanızda beliriyor. Dalgınsınız ve ürpererek kenara çekileyim derken; elektrikli bisiklet ile neredeyse çarpışacaksınız.

Bunlar Denizli halkının hemen hemen her gün kaldırımlarda yaşadığı bir olay. Keza sürücülerin kabusu da aynı şekilde sürüyor.

Işıklı yaya geçitlerinden “kırmızı ışıkta geçtiniz” diye insanlara ceza kesenler, ne yazık ki bu bisiklet veya motosikletlerin isterlerse yollarda, isterlerse kaldırımlarda cirit atmalarına göz yumuyorlar. Onlara hiç dokunmuyorlar.

Sürücüler ve yayalar için kurallar koyanlar, bu kendini bilmezler için bir kural bilmiyorlar mı?
Her şeyden önce, bu garip araçların adını koymak lazım. Bunlar motorlu araç mı, yoksa bisiklet mi? Ama motor olduğundan, motorlu araç sınıfına girmesi gerekmez mi? Niçin bunlara müdahale edilmiyor?

Şimdi bir de, Üç tekerlekli akülü araçlar “moda” oldu. Genelde engelli vatandaşlarımızın kullandığı bu araçlardan normal vatandaşların, özellikle bayanların kullandıklarını görür oldum. İstedikleri yerden yol alıyorlar, istedikleri yere park ediyorlar. Yayaların arasına dalabiliyorlar.
Denizli’de durum bu…

Motorlu araçlara, insanlara kural hatası yüzünden ceza yazanların, bunlara da aynı kuralları uygulaması gerekmektedir. Bu yüzden Emniyet Müdürlüğü Trafik şube ekiplerinin bu konu hakkında titizlikle bir çalışma yapmasını ve gerekenin yapılmasını istiyorum. Artık bu başıbozukluk giderilmelidir.

Trafik ve otopark sıkışıklığı yaşanan ilimizde, elektrikli bisikletlerin bu denli pervasızca hareket etmeleri ve kaldırımlarda insanları rahatsız edercesine yol almaları kabul edilemez. Bu yüzden artık bunlara da bir çare bulunmalıdır.

Lütfen. Bizi bu keşmekeşten kurtarınız.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Muzaffer   -  Bağlantı 18 Eylül 2020, 23:07

Güzel bir Yazı olmuş tesekkur ederim.Bilhassa Çınar da İranlılar da moda olmuş Çınar da elektrikli bisiklet kullanmak kural denen bir sey yok kaldırımda yürüyen insanların üzerine süruyorlar genelde iki kişi olarak bınıyorlar.iranda bizler bunu ypbm

Horozkentli   -  Bağlantı 18 Eylül 2020, 22:50

Pazaryerinde insanlar zor ilerlerken elektrikli bisikletle gezenleride unutmayalım.Dörtlü kırrmızı ışıklı kavşaklarda aynı anda her bir kavşaktan çapraz ve u şeklinde giden 4-5 tanesi bitiverir, bide istikametinden çok ters yönden gelenler hele

Ali Doğramacı/Emekli Harita Mühendisi   -  Bağlantı 18 Eylül 2020, 22:26

Bisiklet kullanıcısı olarak ana caddelerin hiç değilse bir tarafında 2 metre genişliğinde plastik dubalarla bölünmüş bisiklet yolumuz olsa, kaldırımdan gitmek zorunda kalmasak diyorum.

Deniz   -  Bağlantı 18 Eylül 2020, 11:15

Yurdum insanı, yurdum aklı. Hiç şaşırmadım. Nerede bisiklet yolları? Çevre dostu, sessiz, trafiği azaltıp rahatlatan bu araçlara gidebilecekleri bir yol istemek yerine bunlardan kurtulalım demek nasıl bir mantık?

Haso   -  Bağlantı 18 Eylül 2020, 11:00

Her mesai günü (ben sadece o günlerde geçiyorum) Deliktaş kavşağının gobeğinde en az 2 trafikÇİ; muhabbet halindeler. Kırmızıda geçenler, sinyalsiz dönenler, yayaya yol vermeyenler. Emniyetin dibindeki kavşak içindekilere yol vermeyenler gırla.

soru yorum   -  Bağlantı 18 Eylül 2020, 10:00

Bu konuyu yazdığınız için teşekkürler. Zira bu taşıtları bilinçsizce kullanan ahmak insanlar tehlikenin farkında olmalarına rağmen büyük bir gayretle ahmaklıklarına devam ediyorlar. Bu taşıtlara trafikte mutlaka belli bir ciddi statü verilmeli.

Avni   -  Bağlantı 18 Eylül 2020, 09:41

Çok haklısınız. Denizli de trafik keşmekeş.Kaldırımlarda bile yaya güvenliği yok. Ayrıca her şehirde abart egzostlar denetlenirken; biz de herşey serbest.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı