REKLAMI GEÇ

Bu bir tatil yazısıdır

15 Mayıs 2009 Cuma

Çok mu çalıştık, yoksa sıcakların bastırmasından mı bilmiyorum. Herkeste bir tatil havası.


Bu sabah çıktım yola sokaklar bomboş. İnsanlar tatile mi gitti ne? Diye sordum.


 


Hava sıcak kabul ediyorum. Ama bu rehavet niye? İnsanlarda bir isteksizlik bir umursamazlık sezdim. Her sabah açık gördüğüm birçok dükkân saat 10.00’a gelmesine rağmen hala açılmamıştı.


 


İnsanlar yazlıkları çekmişti ama her gün yaşadığım o yoğunluk yoktu sokaklarda caddelerde.


Büroya gelirken Çınar’da aynı durumdaydı. Bayramyeri’nde işim vardı baktım oralarda aynı.


 


Okullar yakında kapanacak. Denizli’de kimse kalmayacak yine. Eee tabi denizler yakın. Yazlıklara akın edecek herkes. Çalışmak zorunda olan sen ben bizim oğlan kalacağız yine.


 


Düşündüm, benim tatile ihtiyacım var mı ? diye sordum kendime. Tatili pek sevmeyen bir şahıs olarak. Yok evet tatile ihtiyaç duymuyorum. Zaten eşimle gittiğim tatillerde de üç gün sonra sıkılmaya ve işi özlemeye başlıyorum.


 


En çok merak ettiğim ise bu yaz gerçekten yukarıda yazdığım gibi her yer bomboş mu olacak? Ekonomik krizin tatile yansıması nasıl olacak? İnsanlar parasızlıktan tatile gidemeyecek mi? Yoksa sene içinde tatil için insanlar paralarını kenara ayırdılar mı? Belki de kredi kartlarına yüklenecek insanlar.


 


Kanımca bu yıl insanlar tatile gitmeyecek. Parası olan gidecek. Olmayan mesire yerlerine (tatil günlerinde) akın edecek. Yani anlayacağınız çalışmaya devam olacak.


 


Ekonomik kriz, bunalım, tatil de yok. “Vay halimize” diyecekler için önerim var. 


 


Ne yapmalı? Daha çok çalışmalı. Ekonomik krizin yansımalarını hissetmemek için daha fazla efor sarf etmeli. Bu yazı atlatıp gelecek yaz krallar gibi tatil yapmalı.


 


Olmaz mı ? bence olurrrrrrrrrrrr….

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı