REKLAMI GEÇ

DAVULUN SESİ UZAKTAN HOŞ GELİR

31 Temmuz 2010 Cumartesi

Önceki gün sitelerde dolaşan bir haber dikkatimi çekti. (Aslında bir arkadaşımın uyarısı ile) Türkiye genelindeki alış veriş mağazalarının yılın ilk altı ayında yaptıkları cirolarla ilgili idi haber.

Toplamda 12.7 milyar liralık ciro yapılmış. Bunun 6 milyarı sadece İstanbul’daki mağazalardan kalan 6.7 milyar lirası ise Anadolu’dan. Haberde ilk kez ciro anlamında Anadolu’nun İstanbul’u geçtiğine işaret edilmiş. Anadolu’da en fazla alış veriş yapılan kentler ise başta Denizli sonra Eskişehir ve Gaziantep.

Yukarıda isimlerini saydığımız iller ekonomik krizden en çok etkilenen kentlerin başında geliyor. Peki böyle bir kriz ortamında işsizliğin arttığı bu kentlerde nasıl oluyor da, böylesine alışveriş yapılabiliyor.

Aklıma gelenler, birincisi haber yanlış, yani öyle bir alışveriş ortamı yok. Ki bu olamaz çünkü açıklamayı resmi bir ağızdan almışlar. İkincisi herkeste para var, ama yok diyorlar. Üçüncüsü ise kesinlikle doğru olan da budur. Herkes kredi kartlarına yüklenmiş durumda.

Denizli’de hazırda bulunan iki tane ayrıca yeni yıl öncesi biri daha açılacak alışveriş merkezleri var. Bu merkezleri sırtlayan içlerinde büyük hiper marketler var. Nakit parası olmayan yurdum insanı cebinde pazara gidecek bile para olmadığı için bu hiper marketlere yöneliyor. Küçük esnafa para yok, AVM’lere çok anlayacağınız.

Böyle olunca da ortaya ilginç rakamlar çıkıyor. Sonra benim Konya’da yaşayan can dostum Kadir Yetgin haberi görüp beni arıyor. “Yahu Denizli öldü diyorsun. Bak yine birinci olmuşsunuz” Davulun sesi uzaktan hoş gelir sevgili dostlarım. Siz gelin de Denizli’nin halini birde benim bulunduğum yerden görün.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı