REKLAMI GEÇ

DENİZLİNİN GÜNDEMİ FARKLI…

6 Kasım 2009 Cuma

Son günlerde Denizli gündeminde neler var. Herkesin dilinde olan dört ana konu. Domuz gribi, Ne olacak bu Denizlispor’un hali, ADD’nin 29 Ekim’de yürümesine izin verilmemesi ve akabinde Vali’nin istifasının istenmesi ve alt yapı çalışmaları.

İlki Domuz gribi
Tüm ülkede olduğu gibi Denizli’de de herkesin dilinde domuz gribi var. Ne yapmalı? Nasıl bulaşır? Aşı yaptıralım mı yaptırmayalım mı? Denizli’de vaka var mı? Var da saklanıyor mu? Okullardan sürekli asılsız ihbarlar. vs.vs…

İkincisi Denizlispor
Denizlispor’da çok konuşulan konuların başında. Ne olacak bu Denizlispor’un hali? Diye soranlar. Dost sohbetlerinde takım kuranlar. Hakan Kutlu ile olur mu? Olmaz mı?
Bu takımdan kimler gitmeli? Kimler kalmalı? Takım yanlış mı oynatılıyor diyenler. vs.vs…

Üçüncüsü ADD ve Vali
ADD’nin 29 Ekim’de yürümesine izin verilmemesi de gündemi meşgul eden konuların başında geliyor. Neden yürümelerine izin verilmedi? Provokasyon iddiaları doğru mu? Bu bir emre itaatsizlik mi? Vali’yi istifaya çağıranlar. Hatta bununla ilgili sitelerde grup kuranlar vs.vs…

Dördüncüsü ise alt yapı çalışmaları
Bu konuda listemizde dördüncü sırada. Havaların soğuması ile birlikte bu konu daha bir konuşulur oldu. Kentin ana caddelerinin çoğu kapalı. Tek yönler, kazılan yollar, evlerinde su olmayan insanlar. Ne zaman bitecek? soruları. İsyan eden insanlar. Yağmur, çamur deryası diyenler. Sabırsızlananlar vs.vs.

Gelelim sadede
Daha iki hafta öncesine kadar ekonomik kriz konuşuluyordu. İşten çıkan binlerce insan. İşlerini düzeltemeyip hayatına son verenler vardı. İflas edenler. Firmalarını kapatanlar. Bütün bunlara hep birlikte üzülmedik mi? “Denizli battı mı, çıktı mı?” tartışmaları vardı. Tam da gündem “Denizli bu durumdan nasıl kurtulur” sorusuna geliyordu kiiiiii. Yukarda saydıklarım bir anda patlak verdi veeee gündem değişti. Şimdi kimseler konuşmuyor bu konuyu. Olan olduğuyla, batan battığıyla, ölen öldüğüyle kalıverdi. Kriz yok, sanki. İnsanların cebinde para hala yok. Ama gündem farklı. Herkesin dilinde domuz gribi, Denizlispor, Vali ve ADD ve alt yapı var. Gündem bir anda değişiverdi. Sadece Denizli’de mi böyle? Hayır. Ülkenin tamamının gündemi değişik. Ekonomik kriz yok. Geçtiiiiiii gittiiiiii sanki….
(Yakında bir kriz dalgası daha gelecek deniyor. Umarım o zamana kadar yeni gündemlerimiz olmaz da, bundan çıkış yolları tekrar gündeme getirilir ve tartışılır. Aksi halde hepimiz aynı gemideyiz. Maazallah gemi batar ve hepimiz boğuluruz)

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı