REKLAMI GEÇ

Horoz Bank Asya’ya yakışmıyor

21 Haziran 2010 Pazartesi

Denizlispor, önümüzdeki sezon süper lige çıkma mücadelesi verecek. Birkaç gün sonra kongre var. Horoz’un yeni dönemine ev sahipliği yapacak, yeni yönetim ve başkan belli olacak. Kulislerde birçok isim söylenti halinde dolaşıyor. Ama mevcutta halen Başkan olan Ali İpek ve Metin Türköz ismi dışında başka bir aday yok.

Ortalıkta ise başarısızlık konuşuluyor. Herkes bir şey söylüyor. Aslında bunun tartışılacağı tek yer Denizlispor Kongresi’dir. Öyle ulu orta basını da araç olarak kullanarak mesaj verme demodeliğinden insanların kurtulması gerekiyor. Zaman az, 22 Ağustos’ta lig başlayacak. Şurada iki ay gibi kısa bir süre var. Ama biz hala suçlu kim? Neden düştük? sorularına yanıt arıyoruz. Kim seçilirse seçilsin, hemen ivedi bir şekilde iyi bir teknik adamla anlaşmalı ve yeni kadro yapılanmasına gitmeli.

Bank Asya Ligi, Süper Lig gibi değil, kora kor bir mücadele sergileniyor. Süper lig gibi teknik değil de daha mücadeleci bir lig. Bu liginde yapısı göz önüne alınarak, savaşçı, elini taşın altına koyacak, mücadeleci oyuncuları transfer etmek gerekiyor. Gidenler gitti, kalanlara sahip çıkıp mevcut kadronun üzerine en az ilk on birde banko oynayacak 5 iyi adam alınmalı.

Yeni seçilen yönetim ise kulübe akar gelir sağlayacak projeler üzerinde durmalı. Bu sezon bunu yapmak zor olacak. Paralı yöneticilerin yönetime girmesi ve musluğu açmak gerekiyor. Ama önümüzdeki yıllar için ise günü kurtarmak yerine akar gelir sağlayacağı projelerin hayata geçmesi lazım.

Kim ne derse desin, Denizlispor hemen gelecek yıl süper lige geri dönmeli. Aksi halde (Allah Korusun) durumumuz İzmir takımlarına benzer. İşte Altay, Karşıyaka bir düştüler, bir daha çıkamadılar. Yıllardır debelenip duruyorlar. Birde diğerleri var. Göztepe, Hacettepe, Kocaeli bunlar ise aynı yıl Bank Asya’dan çıkmayı bırak, bir alt lige iniverdiler. Bunları söylerken bile insanın tüyleri diken diken oluyor. Ama bu işin şakası yok.

İyi bir kadro kurar, Bank Asya’yı tanıyan bir hoca ile anlaşır, ödemeleri de zamanında yaparsanız gelecek yıl tekrar Süper Lige dönersiniz. Unutulmamalı, bu takım UEFA Kupası’nda büyük rakiplerini devirerek dördüncü tura kadar çıkmış, tarih yazmıştı.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı