REKLAMI GEÇ

136. YIL KUTLAMALARI

12 Kasım 2012 Pazartesi

Son haftalardaki önemli günlerimizi göğsümüz kabararak kutlayıp anarken, tam Atatürk’ün ölümünün 74. yıl dönümünde çok acı bir haberle sarsıldık. PKK terörü ile mücadele eden güzide evlatlarımızdan 17 tanesinin maalesef hepsi birden helikopter kazasına kurban gitmiş olması, yüreklerimizi yakmıştır.

Ülkemizin dört bir yanından toplanmış 17 vatan evladı gencecik askerlerimizin acısı, tüm yurt sathına yayılmıştır. 17 genç şehidimizin bir tanesi de, Denizli’nin Kaplanlar Mahallesinde yaşayan Avcı ailesinin evladıydı. Aslında hepimizin evladı olan Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı, daha 23 yaşında olan, babasını çok küçük yaşlarda kaybetmiş fakir annesinin zor ve fedakârlıkları sayesinde okuyup askerî okulunu okuyabilmiş, gelecek vadeden bir evladımızdı.

Bir kalleş düşman silahı ile şehit edilmemiş olması bir nebze tesellimiz olsa da, acımız çok büyük olmuştur. İnanıyoruz ve iman ediyoruz ki, Allah kendilerini daha çok seviyormuş. Şehit olup yüce Allah’ın makamına ulaşmış olmaları yegâne tesellimizdir. Kendilerine ayrı ayrı Allah’tan rahmet dilerken, ailesi, yakınları ve tüm Türk Ulusuna başsağlığı dilerim.

Bugünkü yazıma başlarken oldukça mutlu, gururlu ve birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir atmosferde, neşe içindeydim. O yüzden 136. yıl kutlamalarını konu almıştım. Bu arada, Atatürk’ün ölümünün 74. yılındaki birlik coşkusu, ayrı bir ümit kaynağımız gibiydi.

Keşke Başbakanımız Sayın Erdoğan da böyle bir günde, adı sanı pek bilinmeyen yerlerde gezilerini uzatıp, bizlerden ayrı kalmasaydı diye düşünürüm.

30 Ekim günü, Denizlinin belediyelik oluşunun 136. yılıydı. 1987 Yılında belediye çalışanları olarak düşünmüştük ki, Denizli’nin komşu şehirler gibi bir kurtuluş günü yoktur.

Ne kadar şükretsek ve övünsek yeridir. Demirci faciasına rağmen Denizli millî bir direnişle, Yunan Ordusunu Menderes nehrinin ötesinden geri kaçmaya mecbur etmiş ve Yunan Ordusunu Denizli’ye sokmadığı için, Denizli herhangi bir düşmandan kurtarılmamıştır. İşte bu yüzden bir kurtuluş günü olmadığına göre, bir KURULUŞ GÜNÜ olsun istemiştik.

Her ne kadar tartışılır olsa da, Denizli’nin belediyelik oluşu, 1876 yılında gerçekleşmiş ve bizlerin dönemi olan 1986 yılındaki Cumhuriyet Bayramı gününü de, bizim 110. KURULUŞ GÜNÜMÜZ olsun istemiştik.

110. Kuruluş Günü, 29 Ekim 1986 günü akşamı sade bir gençlik konseri ile başlamıştı. Genç ve pek o kadar tanınmayan zamanın pop müzik topluluklarından Grup Piramit, Delikliçınar Meydanındaki konser için hazırlanırken, itfaiye ekibi de Çatalçeşma Parkı yanında fener alayı için hazır bekliyordu.

Gecenin sunuculuğunu yapan Rahmetli Gaffar Hoca, gecenin o saatinde toplanan her yaştan izleyicilerin coşkusuna hayret etmişti. Sadece bir meydan konseri, fener alayı ve havaî fişek gösterileri ile sürdürülen gece, Denizli için bir KURULUŞ GÜNÜ olarak tescil edilmiş ve bu anlamlı günün her yıl devam etmesi dilekleri ile sonuçlandırılmıştı.

Böylece sade bir törenle başlattığımız Kuruluş Günü, fasılasız 26 yıldır geliştirilerek devam ettirilmektedir. Bu güne gelindiğinde, eski başkanlar, meclis üyeleri, Belediye çalışanlarının da katılımı ile Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma, saygı duruşu sonunda Belediye Başkanının konuşması ile devam ettiriliyor. Devamında da, Hakkın Rahmetine kavuşmuş Belediye Başkanlarının kabirleri ziyaret edilip, Kuruluş Günü dualarla sonlandırılmaktadır.

26 Yıl önce başlattığımız bu mutlu günlerin ilelebet devam etmesi dileklerimle, bu günleri geliştirerek aralıksız devam ettiren tüm geçmiş Belediye Başkanlarına şükranlarımı sunarım.

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı