REKLAMI GEÇ

BAL TUTAN PARMAKLAR

3 Haziran 2013 Pazartesi

Aslında bugünkü yazıma, böyle bir başlık atarak başlamak istemiyordum. Çünkü bugünkü yazımla, 31 Mayıs günü gerçekleşen Türk Sanat Müziği konserini değerlendirmek istiyordum. Ben yine bu konser hakkındaki izlenimlerimi kısacık da olsa arz etmeden geçemem.

Konserin 5 gün öncesinde ayni yerde icra edilen Türk Halk Müziği konser gecesinde sahne önündeki olumsuzlukları önceki yazımda vurgulayıp, “önlem alınması gerekir” diye yakınıp durmuştum. Hatta yazımı okuyan Mesut Aydın isimli bir dost yazıma gönderdiği yorumunda bana hak vererek, “…düzeltilmesi için bir şeyler yapılmalı. Ama ne yapılmalı acaba?” diyerek bana katılıyordu. Yapılacak iş aslında çok basitti ve Belediyemiz yetkilileri 31 Mayıs gecesi yapılması gerekeni 3 görevli ile gerçekleştirmiş ve konser süresince sahne önündeki olumsuzluklar yok oluvermişti. Anında bu duyarlılığı gösterip, aslında Denizli için gerekli önlemleri alan Belediye yetkililerine çok teşekkür ederim. Koronun sunduğu tüm eserler çok güzeldi. Solist olarak şarkılarını sunan sanatçıların çoğunluğu tam not aldılar. Hele sahnede seyirciyi selamlamalarının asaleti çok dikkat çekiciydi. Selim Hocayı da candan kutlarım.

Bugünkü yazımla, çok yanlış bir uygulamayı vurgulamak istiyorum. Uygulama Denizli-Antalya yolu üzerinde gerçekleştiriliyor. Tekkeköy ile Bağbaşı Köylerinin asırlık ulaşım yollarının karayolu ile ilişkisi, iş makineleri ile kazılarak ulaşıma kapatılıyor.

ic1

O kadar ki, Bağbaşı köy içinden çıkan yolun, karayolu ile kesiştiği noktadaki 5 yolun birleştiği sinyalizasyonlu kavşak bile, kazılıp molozlarla trafiğe kapatıldı.

ic2

Asırlık ve Antalya yolu inşa edileli beri ışıklı sinyal ile donatılmış bu kavşak, nasıl ve neden moloz yığınları ile kapatılıyor bilinmez. Biraz daha aşağılara inildiğinde bir bakıyorsunuz, Karayolları tarafından inşa edilmiş, Belediye tarafından yeşil alan haline getirilmiş refuj yıkılıp yok edilmiş ve 10-15 fıstık çamı da sökülüp götürülmüş.

ic3

Kapatılan kavşakla, yapılmaya çalışılan bu yeni kavşak arasında 100 metre kadar bir mesafe varken, bu kavşağın yeri, bir sürü masraf, halka eziyet ve fıstık çamlarını sökerek yer değişiminin sebebi nedir bilemiyorum. Bağbaşı ve Tekkeköy sakinlerinin, Denizli’ye veya Antalya’ya gidebilmek için, uzun uzadıya dolaşıp durmaları, halka eziyet değil midir? Bu uygulamanın, halka hizmetle ne ilgisi vardır? Bu yeni kavşaktaki resim dikkatle bakılırsa, ünü Denizli dışına taşmış bir AVM’nin resmini görülecektir. Bu görüntü çok anlamlıdır. Yoksa bu kavşak, bu AVM’nin, daha çok para kazanması için mi yapılıyor? Yazık. Bu çağda hala ve her şeye rağmen yine bal tutan parmak mı yalıyor ne?

ic4

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Yasin   -  Bağlantı 4 Haziran 2013, 16:14

Sayın Tıkıroğlu Bey’in yazısını okuyunca dumura uğradım desem yeridir, O mevkideki Denizli-Antalya yolunun yeniden düzenleme yapılacağını ve bu işin 2013 yazında yapılacağını sağır sultan bile duydu, kimsenin avukatı değilim, hiç bir şahsı veya avm yi savunmuyorum ama, yapılan çalışmaların sadece bir avm için olmadığı ayan beyan ortadadır, yıllar önce İzmir karayolu ve Ankara karayolu düzenlenirken yapılan çalışmaları ve çekilen eziyetleri hepimiz hatırlarız, şimdi de sıra Antalya karayolunda. Hizmet için yapılan bir işi birilerinin çıkarı için yapılmış gibi gösteren ve zerre kadar araştırıp soruşturmadan yazılmış bu yazıyı esefle karşıladım doğrusu.

hasan dedekaya   -  Bağlantı 3 Haziran 2013, 19:09

Ben ce bu yazıyı yazan arkadaşım yanlış düşünüyor.Ulus Caddesi kavşağı ile Kelleci Kardeşler kavşağı arsındaki yol uzun zamandır deforme olmuş durumda zaten Ayrıca bu yolun yenilenmesi işi 1 yıl önceden planlandı yani oradaki AVM ile bir ilgisi yok.Ayrıca elbetteki bu yol çalışmaları yapılırken yolun belirli kesimleri kapatılacak araç güzergahları geçici olarak değiştirilecek buişin başka yolu yok malesef bazı güzel şeylerin yapılması için biraz zahmet çekilecek boyacı küpü değilki bu işler daldır çıkar hemen bitsin.. Bu yüzden vatandaşların birazdaha duyarlı olması gerekir bence.

mustafa   -  Bağlantı 3 Haziran 2013, 15:10

evet katılıyorum aynı avm nin kınıklı şubesi anayol üzerinde yolun 1 şeridi yani kamu malı otopark olarak kullanılmakta bunu otopark olarak kullandıran lar acaba yetimin hakkını böylemi koruyorlar anlamış değilim kamunu vatandaşın kullanması gereken yolu avm otopark olarak kullanmakta buna müdahale eden bir yetkili dahi yok bal tutan parmağını yalıyor ama bu dünyada ahirette hesaplaşırız bunlarla.

fatoş   -  Bağlantı 3 Haziran 2013, 11:41

aynen katılıyorum.bu resmen o güzergahta oturan halka eziyettir.bu avm nin 100 metre kadar ilerisinde ve 200 metre kadar gerisinde 2 kavşak var.birileri daha fazla kazanacak diye bu eziyet ve milli servet israfi neden?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı