REKLAMI GEÇ

BÜYÜK ATATÜRK’ÜN 75. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ VE BİR KONSER

9 Kasım 2013 Cumartesi

Denizli Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği korosu, şef Selim ÖZTAŞ yönetiminde bir konser düzenlemiş. 10 Kasım, yani büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybedişimizin üzerinden geçen 75 yıl anısına gerçekleşecek olan konser, bazı bakımlardan çok anlamlıdır.

75 yıl boyunca bu günü, yıllarca acı ve hüzünle andık geldik. Hatta bizlerin öğrencilik yıllarında koca koca öğretmenlerimiz gözyaşı döker hüzünlenirlerdi. Rahmetli Turgut Özal döneminden sonra, yani 30 yıldan bu yana Atatürk’ü sevgi ve saygıyla neşe içinde anıp duruyoruz. Her halükârda unutmuyoruz ve anmaya da ilelebet devam edeceğiz.

Bu yılki anma törenini, Denizli Belediye Başkanı Sayın Zolan’ın desteğiyle Belediye Konservatuarı, eminim Atatürk’ü hatırlatan şarkılarla dolu bir konser sunacaktır. Böylece büyük önder Atatürk’ü yeniden ve yılların heyecanıyla anacağız. Sayın Başkan ve yöneticileri ile Konservatuarın tüm çalışanlarına yürekten teşekkürler eder ve kutlarım.

Yalnız bir hususu hatırlatmadan geçemeyeceğim. Dilerim sevgili şefimiz Selim Öztaş hoca konserin repertuarını hazırlarken, Atatürk’ün en çok sevdiği VARDAR OVASI türküsünü seslendirmeye kalkışmaz. Herkes biliyor da, yine de hatırlatmakta fayda olacaktır. Başbakan yardımcımız Sayın ARINÇ bir konserde bu türküyü, içinde RAKI geçiyor diye söylenmesin istemişti. Bu isteğin asıl hedefi rakı mıydı yoksa Atatürk’ü hatırlatması mıydı bilinmez.

Atatürk’ü anmak ve hatırlamak, içeride ve dünyada bazı kesimleri rahatsız etmesi doğaldır. Çünkü Atatürk’ün askerî başarıları kadar, devlet adamlığına erişmek pek mümkün olamamıştır. Onlarca dünya lideri arasında kim vardır ki sürekli ve 75 yıl boyunca ölüm yıldönümü saygıyla anılıp durulsun. Hitler, Mussolini, Churchill, Truman, Stalin ve daha niceleri, yalnız ülkelerini değil, dünyayı yönetip gelmişler, ama sonra unutulup gitmişlerdir.

ic

Oysa Atatürk’ümüz yalnız bizim tarafımızdan değil, tüm dünyaca hatırlanıyor sayılır.
İşte Avustralya’da O. Hindistan’da da O var. İsrail ve İtalya da öyle ve daha niceleri Atatürk’ü saygıyla anıyor ve hatta ders kitaplarında bile okutuluyor.

Ne mutlu bizlere ki, böylesi bir lidere sahip olanlardanız. O’nu senede bir gün değil, her gün her vesileyle hatırlayıp ansak yeridir. O en önemli ve mutlu gününde bile NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE diyebilen, milletine ve ülkesine yürekten inanıp güvenen bir büyük liderdi. Kendisine Allah’tan sonsuz rahmetler dileriz.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı