REKLAMI GEÇ

DOLU DOLU GEÇEN BİR HAFTANIN SONUNDA

3 Aralık 2012 Pazartesi

Kasım ayının son haftası, Denizli’de yoğun ve mutlu olaylarla geçti. Bazıları tarafından korku ve endişeyle beklenen 21 Aralık gününün yaklaştığı zaman dilimi içinde kalan bir hafta olmasına karşın, oldukça neşeli ve mutlu bir hafta yaşadık. Hemen bu noktada vurgulamakta yarar olacaktır. 21 Aralık gününü, dünyanın sonu olacakmış diyenlerin, yanlış düşündüklerine inanıyorum.

Çünkü dünyanın sonu olacak kıyamet gününü yüce Allah’tan başka bilecek yoktur. 21 Aralık gününün bir özelliği olsa bile, bunun bir değişim süreci olacağına, hem de yeni bir çağın başlangıcı olabileceğine inanırım ve öyle olması için dua ederim.

İlk olay, haftanın Salı günü akşamı, Belediye Konservatuarının Halk Müziği hocası Yeşim Dağlı’nın solo konseriydi. Tek başına sergilediği konser muhteşemdi. Bu konserde Yeşim Dağlı’ya, sadece bir türküde eşlik eden, aslında Belediye Konservatuarının daha çok Sanat Müziği dalında çalıştığını bildiğim, nükteleri ile de dikkat çeken Sayın Birhan Erdoğan’ın sesi ve sahne becerisi ayrıca övgüye değer güzellikteydi. Konser süresince yorulmadan ve hiçbir aksaklığa meydan vermeden tek bir solist olarak konseri tamamlayan Sayın Yeşim Dağlı’ya ne kadar övgüler sunsak yeridir. Sayın Birhan Erdoğan ve Yeşim Dağlı’yı candan kutlarım.

Haftanın ve ayın sonu olan Cuma günü Denizli’de çok ayrıcalıklı bir gün yaşadık. Denizli Haber İnternet Gazetesinin kuruluşunun 10. yıldönümü kutlanıyordu. Son dönemin internet gazeteciliği, yazılı basını çağın gerisine iteceğe benziyor.

İnternet gazeteciliğinin Denizli’deki önderlerinden olan (denizlihaber.com), geçen 10 yıl içindeki zorlu mücadelesi ve ulaştığı başarı çizgisi anlatılıyordu. Şiir gibi Şiir Otel’de gerçekleşen tanıtım kokteylinde kimler yoktu ki. Ulusal haber merkezlerinin temsilcileri ile Türkiye’deki internet gazeteciliğinin önde gelen isimleri toplantının konuklarıydı. Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı, Denizlililer Derneği Başkanı, başta Sayın Adnan Keskin olmak üzere, her partiden siyasîler, basının tüm temsilcileri ile birlikte Sayın Vali ve Belediye Başkanı da bu toplantının konuklarıydılar.

Konuşmacılar görüş ve düşüncelerini anlatırken, daha çok Denizli Haber’in başarılarını övgülerle anmışlardı. Ancak basının misafir olan üst düzey temsilcileri, basın camiasının içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirip, özellikle fikir yazıları yüzünden sıkıntıya düşen, cezalar ve baskılarla susturulmaya çalışılan örneklerini sunarak yakınıp durdular. Yani her zaman olduğu gibi, basın özgürlüğünün önemini vurgulayıp, son dönemdeki olaylar yüzünden endişe ve üzüntüleri vurguluyorlardı.

Bu sıkıntıların, gelmiş geçmiş tüm siyasi iktidar dönemlerinde yaşanıp geldiği biliniyor olsa da, son yıllardaki baskıların çok ağır olduğunu anlatıyorlar ve bir nevî (özgürlük) diyorlardı.

Haftanın son günü olan 01 Aralık Cumartesi günü, Belediye ve Fotoğrafçılar Derneği organizasyonu olarak gerçekleştirilen ulusal fotoğraf yarışması, Denizliye özel bir arşiv ve kültür kazandırmıştır. Gelecek yıllarda uluslar arası ve daha kapsamlı yarışmalarla, daha güçlü eserler kazandırılması dileklerimle, emeği geçen herkese başarılar diliyorum.

Ayni günün akşamında, Konservatuarın Halk Müziği Korosunun konserini de izledim. Koro olarak gerçekten çok iyiydi diyebilirim. Ancak solo olarak görev alanlara biraz daha emek vermek gerektiğine inanıyorum. Amatör sanatçıların solo yapmaları öyle kolay bir iş değildir. Sanatçının sahnedeki hal ve tavırları, seslerinin kalitesi kadar önemlidir ve eğitim ister.

Sesin kalitesi kadar, kulakları tırmalayan şiddeti, sanatçının kalitesini kötü etkiliyor. Özellikle mikrofon kullanımı özel eğitim ister. Bu arada sazı ve sesiyle usta sanatçılarla boy ölçüşecek boyuttaki Özgür Doğan’ı candan kutlarım. Ayni zamanda koro elemanları arasında açıkça seçilen Nilgün Akkurt’u da kutlamak isterim. Mutlu günlerin devam etmesi dileklerimle

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Kamile Işık   -  Bağlantı 5 Aralık 2012, 11:54

Yıllardır saygı duyduğum ve takipçisi olmaya çalıştığım fikirlerinizi buradan paylaşmaya devam ediyorum.Saygı ve sevgilerimle ellerinizden öpüyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı