REKLAMI GEÇ

GURURUMUZ ALPER UÇAR

10 Şubat 2014 Pazartesi

Yalnız onun veya bunun değil, yalnız bizim ve Denizlililerin de değil, Alper Uçar aslında tüm Türkiye’nin gurur vesilesidir. 8 Mayıs 2006 tarihinde buz pateni sanatçısı genç Alper Uçar’ı tanıtmaya çalışırken, (DENİZLİDEN UÇAN ALPER) diye başlık atmış, bu değerli sporcuya Denizlinin sahiplenilmesi gerekir diyerek, güçlü kuruluşlarımızın harekete geçmelerini dilemiştim.

Tekrar etmekte yarar olacaktır. Öz be öz Denizlili olan ve mimar Sayın Feridun Alpat’ın torunu olan Alper Uçar, çok genç yaşlarda bu spora gönül vermiş ve daha çok Avrupa’nın ünlü isimlerinin destek ve çalıştırması sonucu, başarıdan başarıya koşuyor demiştim. 1997 Balkan Şampiyonu olan Alper Uçar, defalarca Türkiye şampiyonlukları kazanmış, bizlerden hiçbir destek sağlayamamış olmasına rağmen 2011 yılında Erzurum’da gerçekleştirilen 25. Dünya Üniversiteler arası Kış Sporları artistik patinaj buz dansı yarışmasında, partneri Alisa Agafonova ile önce 4. sırayı yakalamış, iki gün sonraki yarışmalarda da Dünya ikincisi olabilmişti. Tabi ki bu sonuçlar bizler için olduğu kadar, daha da önemlisi Türkiye açısından iki defa önemliydi. Önce bir Türk genci bu dalda Dünya ikincisi olarak gümüş madalya ile ödüllendirilmiş ve böylece de hepimizin gururlanıp uçmamıza vesile olmuştu. Devamında da, Türkiye’de ilk defa gerçekleşen böylesi bir şampiyonada Alper Uçar, Türk buz patinaj sporcusu olarak tarihe geçmiştir. Bundan daha gurur verici bir başka başarı düşünülebilir mi bilemiyorum.

Bu çok önemli başarısından sonra sevgili Alper Uçar’ın, partneri Alisa Agafonova’nın eline de bir Türk Bayrağı tutuşturup önüne geçerek, şanlı bayrağımızı buz pistinde uçurup gidişini seyrederken, tüylerimizi diken diken etmişti. Kendisini ve bu arada sevgili Feridun Alpat kardeşi ne kadar kutlasak yeridir. Sonsuz tebrik ve kutlamalarımızla beraber, aynı zamanda Denizlililer olarak teşekkürler ederiz.

8 Mayıs 2006 Tarihli yazımın bir bölümünde aynen şöyle demiştim. (Bu yetişmiş yeteneklerimize sahip çıkıp gelişmelerine destek vermek görevimizdir. Devlet olarak olmasa bile, yerel kurum ve kuruluşlar olarak sahip çıkmalıyız. Bu görevi yerine getirenler, bir gün karşılığını mutlaka alacaklardır. Düşünün, bir gün Alper UÇAR, göğsünde Denizli’li bir kuruluşumuzun logosu ile uluslar arası buz pistlerinde uçarken elde edilecek reklamı, hangi para ile yaptırabilirsiniz ki?) Bugün de aynı kanaatteyim.

8 Şubat 2014 günü, Rusya’nın SOCHI Kentinde açılışı yapılan ve az sayıda sporcu ile katılmış olsak da, Dünya Kış Olimpiyatları açılış töreninde sporcularımızın başında, elinde Türk Bayrağı ile gurur vesilemiz, yine Alper Uçar olmuştu.

icO’na bu şerefli görevi verenler utanmayacak, mahcup olmayacaklardır. Çünkü umarız ve dileriz ki, Alper Uçar bu olimpiyatlarda da baş sıralarda dereceye girecek, hatta göğsünde altın madalyası ile Millî Marşımızı uluslar arası arenada dinletecektir. Sonuna kadar duamız Alper Uçar için olacaktır. O zaman da dediğim gibi Denizli sanayici ve iş adamları bu fırsatı kaçırmamalıdır. Avrupa’da, özellikle Rusya’da bizleri gururla temsil eden Alper Uçar ile Denizli’nin Dünya piyasalarında gurur vesilesi ticarî kuruluşlarımız için bu büyük bir fırsattır. Kolonilerle eserler kazanırken, eldeki çok değerli canlı eserleri de değerlendirip hem sahip çıkmış olalım ve hem de bu büyük başarının kıyısından, köşesinden yararlanmış olalım.
Haydi Denizli başarabilirsin!..

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı