REKLAMI GEÇ

HASAN KASAPOĞLU KÜLTÜR MERKEZİ

15 Aralık 2011 Perşembe

Özlemle beklediğimiz ve nihayet hizmete açılan özel ve bir o kadar da güzel Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi, bazı tatsız olaylarla, Pamukkale Üniversitemiz Müzik Ana Bilim Dalı kompleksinin bünyesinde açıldı. Açılışa Devlet Tiyatroları ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürleri ile birlikte Kültür Bakanlığı Müsteşarı da katılmış, gerçekten çok anlamlı muhteşem bir açılış gerçekleşmiştir. (Muhteşem açılış) diyorum, çünkü hem böylesi tam teçhizatlı bir salon Üniversitemiz sayesinde Denizli’ye kazandırılmış ve yıllardır büyük çabalarla kuruluşu için didinip durduğumuz, DENİZLİ DEVLET TİYATROSU, levhasını çakmıştır. Denizli Devlet Tiyatrosu bir müdürlük teşkilatı olarak henüz kurulmuşunu yapmış olmasa da, Devlet Tiyatrolarının çevremiz teşkilatlarında sergilenen oyunları, her hafta sonunda iki gün için bu salonda sahne alarak işe başlamış oluyor. İleride müdürlük düzeyinde kuruluşunu yapacak olan Denizli Devlet Tiyatrosu, Denizli’ye hayırlı olsun. Denizli sanat severleri, bu büyük olaya sahip çıkmalıdır. Bu mutluluğu bizlere yaşatan herkese ve her kuruma, tüm Denizli insanı şükran borçludurlar.

Bu tam teşekküllü ve Türkiye genelinde bir eşi pek bulunmayan salon sayesinde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bir teşkilat kuramasa da, bundan böyle bir ayağı Denizli’de olacaktır. Çünkü salon ve sahne yapısı olarak dört dörtlük olan bu yeni salonu göz ardı edemeyeceklerdir. Bütün bunların yanında, sahne sanatlarının hemen her türlüsüne cevap verebilecek olan salon, Denizli için yüz akı bir sanat abidesidir. Konser salonlarının ayrılmaz parçası sayılan kuyruklu piyano da Sayın Kasapoğlu’nun himmetleriyle bu salona kazandırılırsa, artık İdil Biret’ler, Fazıl Say’lar, Denizli’ye gelirken, (varmı? yokmu?) endişesine kapılmayacaklar, koşup geleceklerdir.

Biraz da bu muhteşem salonun tanıtımı için, gizemli ve enteresan özelliklerini anlatmakta yarar olacaktır.

* Denizli’de hiç olmayan, Türkiye genelinde de pek benzeri bulunmayan sahne üstündeki 14 metre yüksekliğindeki sofit ve uzaktan kumandalı makaralar sayesinde sahne dekorları, yukarıdan aşağıya indirilip kaldırılarak, sahne dekoru oyun içinde değiştirilecektir.

* Son sistem teknelojiyle donatılmış ve yüzlerce saz sanatçısını barındırabilecek orkestra çukuru, yine Denizli’de bir ilk olarak anılacak, bu sayede opera benzeri her tür oyunlar bundan böyle, sessizce inip çıkan bu çukur sayesinde gerçekleştirilebilecektir. Aynı zamanda orkestra elemanları, sahne altındaki mekân sayesinde, seyircilere görünmeden bu çukurda yerlerini alacaklar.

* Salon aydınlatması dâhil sahne dekor ışıkları, 8 köprü üzerine kurulmuş 128 projektörlerle ve yine uzaktan kumandalı kablosuz sistemle gerçekleştirilecek.

* Genelde sahnelerde muhtemel yangın kazalarına karşı salondaki seyirciler, otomatik söndürme ve yangın perdesi ile korunabilecek, salonda son sistem sinema da oynatılabilecek.

Bu ve benzeri bir sürü özellikleriyle tam teşekküllü bu salon, Denizli için büyük bir kazanç olmuştur. Üniversitemize ve Hasan Kasapoğlu’na sonsuz teşekkürler.

Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi ile ilgili yazılarımız daha da devam edecektir.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı