REKLAMI GEÇ

YIKIP YOK ETMEKTEN ZEVK Mİ ALIYORUZ?..

8 Aralık 2013 Pazar

Son günlerde vicdanları sızlatan, projesine rağmen yıkıp yok edilmeye çalışılan bir önemli yapımız için yöneticilerimize seslenmek istiyorum. Böylesi yanlış uygulamalar ve yıkıp yok etmeler, geçmişte de başımıza gelmişti. Ama bunları yapanlar, aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen her konuşulduğu ortamlarda nefretle anılıp duruyorlar. Yıllar geçtikçe bu nefret artarak sürüp gitmektedir. Unutmamalıdır, kendileri ve hepimiz için bu çok önemlidir.

Aydın Koruma Kurulu, yine Denizli’nin can damarı bir işe burnunu sokmuşa benziyor. Yıkılmayacak, korunacak diye teminatlar verilen, yarışma ile elde edilen projesine göre korunacağı garanti edilen TAŞ BİNA dedikleri 70 yıllık Endüstri Meslek Lisesinin yıkılması için kılıflar hazırlandığı söyleniyor. Binalar TAŞ değilmiş de, BETONARME imiş. Yıkmak için yeterli sebep midir bu? Yoksa yeni bir gece baskını ile yıkın diye emir mi verildi? İlim adamı sayılan bazı emir kulları, yıkıma kılıf mı hazırlıyorlar bilmem ki.

ic-1

Vilayet Konağını yıktık, Devlet Hastanesini de yıktık. Halkevi (Belediye) binasını da yıktık da, başımız göklere mi erdi? Meserreti de yıktık, bir sürü eski sivil yapıyı yıkıp yok etmekten ne kazandık, neler kaybettik bir bilebilsek.

ic-2

Hiç gereği yokken, dönemin valisinin teminat vermiş olmasına ve yarışmada birinci olmuş projesine rağmen, Vali Vefki Ertür Kız Meslek Lise, bir gece baskını ile yerle bir edildi. Sanki binayı düşman kuvvetleri işgal etmiş gibi, ortalığı savaş alanına çevirerek yıkıp yok ettik. Yıktık da ne yaptık?
Yine projesi gereği yıkılmayacağı zannedilen ve ENDÜSTRİ MÜZESİ için anlamlı bir yapı olan Erkek Sanat Okulunu, TAŞ değil BETONARME bahanesiyle yıkıp yok edecekler gibi. Zenginimiz Sayın Zorlu belki bir lütufta bulunup, Denizli’ye bir müze kazandıracaktır. Ama bunun yaparken, ilme irfana ve geçmiş hatıralarımıza tecavüz etmek zorunda olunmamalıdır.
Aylarca emek verdiğimiz, sempozyumlar düzenleyip proje yarışmalarına maddî ve manevî bir sürü para harcadığımız Vilayet Konağı ve çevresi projesi, sudan bahanelerle delinip, ALT GEÇİT iptal edildi. Bir sürü tantana ve direnişlere rağmen, polis-zabıta-itfaiye ve canavar kepçelerle Kız Meslek lisesi yok edildi. Galiba şimdi de sıra Erkek Sanat Okuluna geldi. Hangi ihtiyaç, hangi gerekçe ve hangi yasal gerekçe var ortada ki bu binayı da yıkacaklar? Bizi hala Aydın mı yönetiyor? Nerde bizim korumacı başkan Sayın Ali Aygören. Neden sesi çıkmaz bilinmez. Yoksa eski Ulu cami’yi yıktıkları gibi mi düşünür bilemiyorum. Denizli’ye sahip çıkacak bir Denizli sevdalısı yok mudur?

ic-3
Aylarca çalışılıp, milyarlarca para harcanarak yapılan yarışmada birinci olan projeye göre durum ortada. Korunması gereken Kız Meslek Lisesi sağda kırmızı boyalı bina yıkıldı. Bugün yıkılması için seferber olunan Erkek Sanat Okulu da, soldaki kırmızı boyalı yapılar.
Bir sürü hatıralar ve bir benzeri bulunmayan BETONARME-TAŞ karışımı bu enteresan yapıyı da yıkıp yok etmekle ne kazanılır, neler, neler kaybederiz bir düşünülebilse…

 

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 15 Aralık 2013, 14:36

Böyle yerler bir kent kültürü oluşması için korunması gereken yerler.Ayrıca kent hafızası denen bir şey de vardır.Böyle yerler korunmazsa insanlar yaşadıkları şehre yabancılaşacak.Ama bizi yönetenlerin böyle dertleri olduğunu düşünmüyorum ben.İnşallah Taş Atölyeler korunur…

SÜLEYMAN Boz   -  Bağlantı 10 Aralık 2013, 21:43

Eline sağlık Ziya abi.. Umarım bu güzel ve duyarlı yazıdan o yapıları kim yıkacaksa nasibini alır ve bu gafletten vazgeçerler.. Bu yıkıcılar da kimse adıyla sanıyla yazılmalı.. Hangi kurumun başı kimin maşası kimin oyuncağı… Hangi makamları işgal eden kişiler..

irfan   -  Bağlantı 9 Aralık 2013, 10:17

sayın zorlu burası olmassa yapmammı diyor.başka yer gösterin yapsın,pamukkaleye kadar 20 km alan içinde müzeye ayrılacak yermi yok.bu binalarıda sayın zolana bırakın un fabrikaları gibi degerlendirir.bu işi gezi parkı gibi görmeye çalışanlar var hala anlaşılmıyormu…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı