REKLAMI GEÇ

AB Projeleri Atölyeleri, Denizli’de çalışıyor

AB Projeleri Atölyeleri, Denizli’de çalışıyor

Ege Fikir Önderleri AB Eğitimleri Programı’nın “Bölgesel Kalkınmada Yenilikçi Proje Arayışları” konulu toplantılarına, Denizli’de resmi kuruluşların yanı sıra sivil toplum kuruluşları da yoğun ilgi gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 26 Ekim 2009 Pazartesi, 18:02

“Projem Bölgem için” başlığı altında yapılan toplantılarda, 2009 yılında tarım sektörü ve illerin ekonomilerine katkı yapacak öncelikli sektörlerde AB hibe fonlarından yararlanacak proje üretimi konusunda çalışacak olan Ege Fikir Önderleri AB Eğitimleri Programı, Denizli’de resmi kurum temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılımı ile gerçekleşiyor. Denizli Valiliği’nin himayesinde, ESİAD (Ege Sanayici ve İşadamları Derneği) tarafından Denizli Valiliği İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen toplantı iki tam günde yapılacak çalışmalarla tamamlanacak.

AB Proje Atölyeleri çalışmaları hakkında bilgi veren “Ege Fikir Önderleri AB Eğitimleri” Program Koordinatörü Arzu Amirak, “2005 yılında Avrupa Birliği’nin kurumları ve işleyişi hakkında bilgilendirme çalışmalarıyla başladık. Beşinci yılına giren programda Ege’nin tüm illerinden gelen istek üzerine AB hibe fonlarından ve teşviklerden yararlanacak proje üretimi konusunu 2009 yılı programı olarak uygulamaktayız. Hedefimiz teoriden pratiğe giden, uygulamaya dönüşebilecek proje fikirlerinin oluşması. Bu yüzden bu yıl projenin tanımını ‘Projem, Bölgem İçin!’ söylemiyle yapıyoruz” dedi.

ESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Sivri Programı açış konuşmasında; “Önümüzdeki Kasım ayında Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin, Sivil Toplum Diyaloğu kapsamında “Tarım ve Balıkçılık” ile “Kültür” alanlarında iki proje çağrısının yayınlanması sözkonusu… Bu açıdan baktığımızda, Denizli’de gerçekleştireceğimiz iki günlük toplantımızı “Tarım ve Kırsal Kalkınma” ile “Kültür ve Turizm” desteklerinden yararlanmak için hazırlık yapma olarak da değerlendirebiliriz. Programa eşlik edecek değerli uzmanlar, bu konularda sizlere birinci elden bilgi verecek devlet kurumlarından geliyorlar. İşbirliği yaptığımız, desteklerini esirgemeyen Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’ne, Tarım ve Köyişleri ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarına da teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Tarım ve Turizm Sektörleri konuşuluyor
Birinci günün ilk oturumunda, 2008 yılı çalışmalarında kent ekonomisi hakkında oluşturulan fikirlerin değerlendirilmesi Denizli Valiliği İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürü Dr. Yılmaz Özmen tarafından yapıldı. Oturumun ikinci konuşmacısı olan Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) Tarım ve Balıkçılık Daire Başkanı Fatma Can Sağlık, “Tarım ve Balıkçılık” ve “Kültür Sanat Proje Çağrıları” konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Günün ikinci oturumunda, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) AB Uzmanı Tuğba Adıgüzel “AB Tarım Mevzuatı Müzakere Süreci ve Sektöre Yansımaları”, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültürel İrtibat Noktası Sorumlusu Hakan Tanrıöver de “Turizmde Teşvik ve Projeler” konularında bilgi aktardılar.

Proje atölyeleri üretimde
Çalışmanın ikinci gününde “AB projelerinin nasıl geliştirilip hazırlanacağına ilişkin bilgilendirme” oturumunun ardından proje fikri geliştirme çalışmaları gerçekleştirilecek. Atölye çalışmaları, ulaşılan sonuçların il yöneticilerinin de katılımıyla değerlendirileceği özel oturum ile sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı