REKLAMI GEÇ

Atölye Günaydın’dan Dönem Sergisi

Atölye Günaydın’dan Dönem Sergisi

Denizli’nin eski atölyelerinden Günaydın Resim Galerisi, atölye katılımcılarının resim çalışmalarından oluşan bir sergi ile sanatseverlere merhaba dedi. 2014-15 dönem çalışmalarından oluşan sergide 22 kişinin 60 civarında resmi yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2015 Pazartesi, 11:32

Geçtiğimiz yıllara göre oldukça sönük geçen sanat sergileri dönemi, bahar aylarında atölye sergileri ile renklenmeye başladı. Atölye kurucu ve sanat yönetmeni Celal Günaydın öncülüğünde geçtiğimiz hafta sonu sanatseverlere kapılarını açan son sergi, Günaydın Sanat Galerisi’nin atölye katılımcıları tarafından hazırlandı. Sonbahar, kış ve ilkbahar döneminde yapılan resimler, Turan Bahadır Sanat Galerisi Salonu’nda sergilendi.

22 Atölye katılımcısının 60 civarında resminin yer aldığı sergi, yağlıboya ve suluboya tekniği ile yapılmış eserlerden oluşuyor. Çoğunlukla peyzaj ve portre çalışmalarına yer veriliyor.

ic

Hemen hemen tamamı kursiyer ve hobi olarak çalışan katılımcıların resimlerinden oluşan sergide resim satın almak mümkün. Celal Günaydın ustalığının yansıdığı çalışma tekniği tabloların tümünün ortak özelliği. Çoğunlukla orta boy ve büyük boy tuvallerden oluşan tablolar, anlatım üslubu olarak empresyonist(izlenimci) renklerin hakimiyetinde. Renklerin koyu, sıcak ve göz alıcı tonlarına sahip olan resimler izleyenleri bir atölye sergisi olmaktan daha usta işi sanat eseri etkisinde bırakıyor.

Atölye sanat çalışmalarına rehberlik eden Celal Günaydın sergi çalışmaları ile ilgili verdiği bilgide, “bizim atölyemiz Denizli’de eski sayılacak atölyelerden. Sadece resim kursları vermiyoruz. Bildiğiniz gibi atölyemiz aynı zamanda bir sanat galerisi özelliğine sahip. 100’ün üzerinde Türkiyeli ve başka ülkelerden sanatçıların çok farklı tarihlerde yapılmış sanat eserleri galerimizde yer alıyor. Bu eserlerin kendilerine has özellikleri ve teknikleri var. Atölye çalışmalarında söz konusu koleksiyon eserlerinin mutlaka etkisi olduğunu düşünüyorum. Katılımcı arkadaşlarımızda imge zenginliği sağlayan bir rol oynuyor” dedi.

Günaydın Atölye sergisi 22 Mayıs’a kadar Turan Bahadır Sanat Galerisi sergi salonunda sanatseverler için açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı