REKLAMI GEÇ

Buldan evleri güvenceye alındı

Buldan evleri güvenceye alındı

Kendine has mimariyle ilgi odağı olan Buldan evleri güvence altına alındı. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz Dokgöz küratörlüğünde hazırlanan Buldan evlerinin eskiz çizimleri, Mimarlar Odası’nda açılan sergiyle beğeniye sunuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2019 Salı, 13:43

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz Dokgöz küratörlüğündeki Buldan Evleri Eskiz Sergisi Mimarlar Odası Toplantı Salonu’nda açıldı.

Buldan’ın kentsel SİT kapsamında koruma altına alınan ahşap ve cumbalı evlerini Denizli’ye taşıyan sergi açılışına, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Buldan Belediye Başkan Vekili Hamdi Taşdelen, Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont ile çok sayıda davetli katıldı.

Doç. Dr. Deniz Dokgöz, Buldan’daki onlarca ahşap ve cumbalı evin, saçak ve cumbalı sundurmalarından, bacalarındaki göze çarpan gerdanlıklara kadar tüm mimari güzelliklerini çizgilerle yansıtıldığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Buldan’ın Mimarlık Fakültesi öğrencileri için bir “Açık Hava Atölyesi” gibi olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Dokgöz, Buldan evlerinin mimari özelliğinin bugüne kadar korunarak gelmiş olması ve yüzlerce evin bir arada olması nedeniyle eskiz çalışmalarında tercih ettiğini vurguladı.

Dokgöz, Buldan’ın yöresel mimari özelliğini taşıyan evleriyle mimarların da ilgi odağı olduğunu belirtti.

Beyler Konağı, Eklemeli Konak, Dokuma Pazarı Sokağı gibi koruma altına alınan Buldan’ın yöresel mimarisiyle ilgili eskiz çalışmalarının yer aldığı sergi 1 Aralık Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı