REKLAMI GEÇ

Caz Akdeniz’den esiyor

Caz Akdeniz’den esiyor

Türkiye’de gerçekleşen en büyük ve en uzun süreli Avrupa Caz Etkinlikleri 3-15 Kasım tarihlerinde caz severlerle buluşuyor.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2009 Çarşamba, 17:47

Etkinliğin Pamukkale Üniversitesi ayağında 13-15 Kasım tarihleri arasında tüm Denizli ve PAÜ adeta caz konserlerine doyacak. Caz severler davetiyeleri DESAV’dan temin edebilecekler. İtalya Büyükelçiliği ve Ankara İtalyan Kültür Merkezi koordinasyonunda gerçekleşen Akdeniz Cazı; Orta Doğu Teknik, Yıldız Teknik, Mersin üniversiteleri yan ısıra Pamukkale Üniversitesi’nin konser salonlarında gerçekleşecek. Caz etkinlikleri sadece öğrencilerle değil her yaştan caz severlerle ve müzisyenlerle buluşmayı hedefliyor. Konserler dışında, konser mekanlarında gerçekleşecek atölye çalışmaları ile öğrencilerle müzisyenler bir araya gelmenin ve cazı paylaşmanın keyfini çıkaracaklar.

Konserlere katılacak gruplar ve sanatçılar;
Milagro Acustico Ensemble, Acquaviva – Welt Labyrinth, Unnaddaré, Andrea Alberti – Orchestra Mediterranea ve Dreamin’ Istanbul.
Türkiye’de dört ilde 14 gün sürecek turne de 24 konser gerçekleşecek. Her ilde grupların kendi konserleri dışında; son konserde Proje Orkestrası olarak turneye katılan gruplardan oluşan orkestra konseri gerçekleşecek. Turne süresince yaklaşık 6500 müzikseverin etkinlikleri izlemesi bekleniyor.

* Milagro Acustico Ensemble
Sicilya’da iıslam egemenliği altında yaşayan Arap şairlerin dizeleri ve Akdeniz geleneğinin akustik enstrümanları bir araya gelerek şiir, müzik ve dans aracılığla ortaçağ ve kervan atmosferini çağrıştırıyor.

* Tonj Acquaviva Welt Labyrinth
Başlangıç noktası yakın seda araştırması ve yeni görsel sanatlardır (video art, sahne sanatları). Tonj Acquaviva by Agricantus metropol ve kabile seslerini etnik, dini, siyasi ve kültürel ögelerle kaynaştırıyor.

* Unnaddarè
Trans ritimleri, minimal ve düşsel dizeler, multi-etnik enstrümanlar ve antik sesler; yeni Sicilya elektro dünya müziği olarak adlandırılan mükemmel bir karışım.

* Andrea Alberti – Orchestra Mediterranea
Sicilya’lı müzisyen Andrea Alberti caz müziği ile güneşli Akdeniz ritimleri arasında rafine bir yol öneriyor; Batı formlarının katılığı ve bilgeliğiyle, Akdeniz bölgesinin sade melodilerinin heterojen müzikal buluşması.

* Dreamin’ Istanbul
Burak Demir’in bestelediği muhteşem tekno-oryantal ezgiler bu yeni etkinlikte ortaya çıkıyor. İstanbul’da doğan bu topluluk antik ve yeni sesleri harmanlıyor. Ud, Ney, buzuki, kaval, keman ve etnik vokaller hiç böylesine tekno bir buluşma deneyimi yaşamadılar

* Medjazz Project Band
MJP kapsamında grup liderlerinden ve eşlikçi olarak Dreamin’ ıstanbul müzik grubundan oluşacak olan bu ‘ Proje Grubu-Medjazz Project Band’, seçecekleri ve doğaçlama olarak çalacakları bazı parçaları, sadece bu proje için izleyenlerle paylaşacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı