REKLAMI GEÇ

Çocuklar Karlar Ülkesi ile buluştu

Çocuklar Karlar Ülkesi ile buluştu

Mehmet Zorlu Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun “Karlar Ülkesi” adlı oyunu, Zorlu Enerji Grubu’nun desteğiyle Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2016 Pazar, 10:20

Türkiye’nin ilk ulusal çaplı enerji eğitimi projesi ‘Enerjimiz Çocuklar İçin Projesi’ kapsamında, Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun Karlar Ülkesi isimli müzikli-danslı çocuk oyunu, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde Sarayköy’de eğitim gören ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileriyle buluştu. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zorlu Enerji Grubu yöneticilerinin katılım gösterdiği oyun ile Denizlili çocuklar farklı bir deneyim yaşadı.

denizli-karlar-ulkesi-tiyatro-ic

Yatırım bölgelerinde ekonomik kalkınmanın yanı sıra, uzun vadeli toplumsal katkı projelerini destekleyen uygulamalar geliştiren Zorlu Enerji Grubu, 2010 yılından bu yana uyguladığı ‘Enerjimiz Çocuklar İçin Projesi’ni beş yatırım bölgesinde ve tüm yıla yayılan aktivitelerle yeniden yapılandırdı. 180 binin üzerinde çocuğun yenilenebilir enerji kaynakları, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularında bilinçlendirilmesine destek olan proje, yeni dönemde İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde geliştirildi.

Projenin etki alanının genişletilmesi hedefinden yola çıkarak, uzman pedagog, enerji ve eğitim uzmanlarının yardımıyla 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde yeniden uygulamaya konulan proje ile 92 okulda 527 ilkokul ve 10 bine yakın ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri, okulun yanı sıra sosyal aktivitelerle de yoğun bir öğrenme süreci yaşıyor. Bu süreçteki sosyal ve kültürel destekleyici uygulamaların önemli bir yansıması olan Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun Karlar Ülkesi oyunuyla Sarayköylü çocuklar, farklı ve eğlenceli dakikalar yaşadı.

denizli-karlar-ulkesi-tiyatro-ic-1

Özlem Saraç’ın Hans Christian Andersen’in Karlar Kraliçesi masalından yola çıkarak yazdığı ve Gaye Cankaya’nın yönettiği Karlar Ülkesi, çocuklara dostluğun önemini anlatırken doğa sevgisi de aşılıyor. Profesyonel tiyatro oyuncularının müzikli ve danslı performanslarını içeren Karlar Ülkesi, büyük beğeni topladı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı