REKLAMI GEÇ

DENİZLİLİ KARİKATÜRCÜLER FESTİVALDE BULUŞTU

DENİZLİLİ KARİKATÜRCÜLER FESTİVALDE BULUŞTU

TÜYAP tarafından bu sene 4’üncüsü düzenlenen, Çiçeği Burnunda Karikatürcüler Mizah Festivali’ne, Denizlili Karikatürcüler Mehmet Selçuk, A. Kadir Uslu ve Ekrem Kılıç da katıldı.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2011 Salı, 17:15

TÜYAP’ın ilkini 2008’de, Adana’da, Çukurova Kitap ve Kültür Fuarı bünyesinde düzenlediği, bu sene ise 4’üncüsü gerçekleştirilen, Çiçeği Burnunda Karikatürcüler Mizah Festivali, karikatürcüleri buluşturdu. İş ve sanat yaşamlarını Adana’da sürdüren Mustafa Öncül ve Sefa Sofuoğlu’nun girişimleriyle, TÜYAP ile ortaklaşa gerçekleştirilen bu etkinlikte, 1970-1980’li yıllarda, Gırgır mizah dergisinde, amatör olarak ilk karikatürleri yayımlanmış çizerler bir araya geldi. Gırgır mizah dergisinin kurucusu Oğuz Aral, yapıcı eleştirileriyle uzun yıllar sürdürdüğü, genç ve yeni çizerlere yönelik, “Çiçeği Burnunda Karikatürcüler” sayfasından onlarca çizer yetişmesine katkıda bulunmuştu. Bu çizerlerin bazıları, kadrolu olarak dergide yer alırken, büyük bir çoğunluğu da Anadolu’nun farklı yerlerinden, derginin arka kapağında, usta çizer olarak eserlerini yayımlatma şansı buldu. İşte bu şanslı kişilerden olan, Denizlili Karikatürcüler Mehmet Selçuk, A. Kadir Uslu ve Ekrem Kılıç da bu etkinliğe katıldı. Bugün yaşları 40 ile 60 arasında olan bu çizerler, 15-16 Ocak 2011 tarihlerinde 4. defa yine Adana’da, TÜYAP etkinlikleri kapsamında bir araya geldi. İlk günkü heyecanını hala yitirmemiş olarak buluşan çizerlerden hiç görüşmemiş olanlar, yıllar sonra tanıştı, birbirini tanıyanlar özlem giderdi, Gırgır Dergisi, Oğuz Aral ve karikatürle ilgili anılarını paylaştı.

Bu etkinlik çerçevesinde, Gırgır dergisinde yıllarca emek vermiş çizerlere de “Onur Ödülü” verildi. Bu ödül, ilk olarak, 2009 yılında Nuri Kurtcebe’ye, 2010’da İlban Ertem’e ve bu yıl da
“En Kahraman Rıdvan” tiplemesiyle oluşturduğu çizgi romanıyla tanınan Bülent Arabacıoğlu’na verildi.

Denizli’yi tanıtmanın ve eski dostları görmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Mehmet Selçuk, “Seneye daha fazla katılımla ilimizi tanıtacağız. Her şey çok güzeldi” dedi.

Katılımcı çizerler, yoğun geçen günün ardından gece de düzenlenen yemekte neşeli dakikalar geçirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı