REKLAMI GEÇ

Denizlili mimarları bir de sahnede izleyin

Denizlili mimarları bir de sahnede izleyin

Denizli Mimarlar odası daha önce hiçbir tiyatro eğitimi almayan 15 mimar ile Nafile Dünya isimli oyunu sergiledi. Profesyonel oyunculara taş çıkartan mimarların sahne performansı görülmeye değerdi.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2013 Salı, 17:32

Denizli Mimarlar Odası Amatör Tiyatro Grubu, 7 aylık bir çalışma ile hazırladıkları nafile Dünya adlı oyunu sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Oyunu ilk olarak Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve öğrenciler için sahneleyen mimarlar, aynı oyunu 09 Nisan da Kocabaş cezaevinde mahkûmlar için, 14 Nisanda Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Morfoloji sahnesinde Denizlili tiyatro severler için sahneledi.

20 Mayıs da Sarayköy festivalinde de sahneleneceğini açıklayan Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci, “Orjinal adı ‘Seferi Ramazan Bey’in nafile dünyası’ olan tiyatro oyunumuzda doğruluktan ödün vermeyen bir baş komiserin, kanunları herkese eşit uygulama isteği ile o diyardan bu diyara sürgün edilmesi konu ediliyor. Oyunumuzun yönetmenliğini de oda üyemiz mimar Murat Atılgan yapıyor. Mimar üyelerimiz tiyatro oyunun hazırlanmasından sahnelenmesine kadar büyük özveri ile çalıştılar. Onlarla birlikte gece gündüz oyunun seyirciyle buluşması için emek harcadık. Tamamen amatörlerden kurulu tiyatro topluluğumuzun oyunu 5 Haziran’da Pamukkale Üniversitesi Morfoloji Sahnesinde düzenlenecek gala gecesiyle ikinci kez Denizlili tiyatro sevenlerin beğenisine sunulacak” diye konuştu.
Denizli Mimarlar Odası, tiyatro eğitimi almamış 15 kişilik mimar kadrosunun sahnelediği ve yoğun ilgi alan Nafile Dünya’yı yazar Oktay Arayıcı 1969’da yazdı. Oyun ilk olarak 1971’de Ankara Sanat Tiyatrosu’nda sergilendikten sonra birçok ünlü tiyatrocu tarafından oynandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı