REKLAMI GEÇ

DENİZLİLİ RESSAM ARIK SON SERGİSİNİ ANTALYA’DA AÇTI

DENİZLİLİ RESSAM ARIK SON SERGİSİNİ ANTALYA’DA AÇTI

Uluslararası Sanat Eğitimcileri Derneği Başkanı Denizlili Ressam Güler Arık, son sergisini Antalya Güzel Sanatlar Galeri’sinde açtı. Sergi 31 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

/ DENİZLİHABER / 24 Aralık 2010 Cuma, 17:55

Antalya sergisini değerlendiren Ressam Güler Arık, “2010 yılının bu son sergisini yine malum nedenlerle Denizli dışında gerçekleştirdim. İlgi eskiye nazaran az olmasına rağmen, katlımcıların gerçek anlamda üreten sanatçılardan olması oldukça anlamlıydı” dedi.

Arık sözlerinin devamında “Sanat özgünlüktür, esinlenmektir. Ama asla taklit değildir. Bir sanat eserinde, estetik, sosyolojik, felsefik, psikolojik etkiler bulunuyor ve görsel değerler doğru işleniyorsa sanat eseri ortaya konuluyor demektir. Sanat eseri üretmenin maddi ve manevi yönden zorluğu, sergi sonrasında büyük bir keyfe dönüşüyor. Hele bir de yorumlar bilen yüreklerden, dürüst ve samimi olarak gelirse, sergi salonu bir anda dolup taşıyor. Bu sergimde Antalya’lı sanatçılardan aldığım yorumlar da aynen böyle oldu. Özellikle ortak yorumları, Bu mekanda şimdiye kadar açılan en kaliteli serginin, benim sergim olduğu, ancak bu serginin yerinin ne Antalya, ne de başka bir şehir değil doğrudan İstanbul olması gerektiğini belirttiler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı