REKLAMI GEÇ

Denizli’nin şehit polisleri tuvalleri yaktı

Denizli’nin şehit polisleri tuvalleri yaktı

Vatan hizmeti için Denizli’deyken şehit düşen polislerimizle Denizli’den başka memleketlere görev yapmak için gidip şehit düşen polislerimiz aynı sergide buluştu. Şehit 28 polis, Çal’da görev yapan ve bir gazi çocuğu olan resim öğretmeni Fatime Çelik tarafından resmedildi. Çelik, şehit polisleri yakma tekniğiyle yaptığı resimlerde ölümsüzleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2013 Salı, 10:44

DENİZLİHABER

Polis teşkilatının 168. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Forum Çamlık’ta açılan bir sergi, görenlerin yüreklerini sızlatıyor.

28 polisin yakma tekniğiyle resmedildiği eserlerden oluşan serginin konusu şehit polisler. Ve o polisleri bu sergide buluşturan ortak tema ise Denizli. Denizli’de görev yaparken şehit düşen farklı memleketlere sahip 8 şehit polis ile yurdun dört bir yanındaki vatani görevi sırasında şahit düşen 20 Denizlili şehit polisi bir araya getiren serginin mimarı 22 yaşındaki bir gazi kızı.

1991’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde er olarak vatani görevini yaparken PKK’lı hainlerce düşürüldükleri pusuda bir 1 gözünü ve elini kaybeden Gazi Yaşar Çelik’in Çal’da sözleşmeli olarak görev yapan resim öğretmeni kızı Fatime Çelik, sergiyle Denizlilileri duygulandırdı.

1970’lerden bu yana vatan sevgisi uğruna can veren 28 şehit polisimizin yer aldığı resim sergisini bir gazi kızı olarak aynı vatan sevgisiyle yaptığını dile getiren Fatime Çelik, 18 Mart’ta da Çal’da, 1. Dünya Savaşı’nda şehit düşen Denizlili vatanseverlerden oluşan bir sergi de açmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı