REKLAMI GEÇ

Egeli sanatçılar Ankara’da buluştu

Egeli sanatçılar Ankara’da buluştu

Ege’nin 8 ilini temsil eden dernekler tarafından kurulan EGEM Platformu’nun açtığı, Plastik Sanatlar Sergisi’nde, Egeli 150 sanatçının 600 eseri sergilendi.

/ DENİZLİHABER / 27 Aralık 2010 Pazartesi, 17:54

Ege Bölgesi’ndeki 8 ilin Ankara’daki dernekleri tarafından oluşturulan EGEM Platformu’nun düzenlediği, Plastik Sanatçılar Sergisi, Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açıldı. Ankaralıların büyük ilgisini çeken sergide, Egeli 150 sanatçının resim, heykel, fotoğraf ve seramikten oluşan 600 eseri sergilendi. Binlerce sanatseverin ziyaret ettiği serginin açılışı, kalabalık bir davetli topluluğunun katılımı ile yapıldı. “Ankara’da Ege ve Plastik Sanatlar Sergisi” adını taşıyan ve bu sene ikincisi açılan serginin açılış törenine; TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin, Bayındırlık eski Bakanı Cengiz Altınkaya, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, AK Parti Aydın milletvekilleri Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem, CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, Aydın eski Milletvekili Mehmet Boztaş, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı.

Açılış kurdelesini, Bülent Tanık, İsmet Sezgin, Fethi Yaşar, EGEM Platformu Dönem Başkanı Rahmi Aşkın Türeli, Uşaklılar Derneği Başkanı Nuray Salıcı ve Aydınlılar Derneği Başkanı Ender Vardar’ın birlikte kestiği sergiye, Denizli Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni-Karikatürist Mehmet Selçuk da katıldı. Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan’ın davetlisi olarak sergiye katılan Selçuk, “Hem ilimi hem de karikatürlerimi Ankara’da tüm sanatseverlere tanıtmak büyük bir onurdu. Bundan sonra da bu tür etkinliklere destek vereceğim” dedi.

Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Aydın, İzmir, Manisa ve Uşak illerinden gelen sanatçıların eserlerinden oluşan sergi, Aralık ayı sonuna kadar açık kalacak. Egem Platformu, bu yıl ikincisini düzenlediği sergiyi, gelenekselleştirme kararı aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı