REKLAMI GEÇ

Halim Yazıcı, kuş sesleriyle gelecek

Halim Yazıcı, kuş sesleriyle gelecek

Denizli Belediyesi’de 10 yıl Kültür Müdürlüğü görevinde bulunan Şair Halim Yazıcı, Denizli’ye geliyor. Cumartesi günü saat 14.00’da Halikarnas Kitapevi’nde düzenlenen imza töreninde okurlarıyla buluşacak olan Yazıcı, son kitabı ‘Avluda Kuş Sesleri’ kitabını imzalayacak.

/ DENİZLİHABER / 5 Nisan 2013 Cuma, 11:59

Denizli Belediyesi’nde Ali Marım’ın başkanlığı döneminde 10 yıl Kültür, Basın ve Halkla ilişkiler müdürlüğünü yürüten şair Halim Yazıcı, Denizli’ye geliyor.

Denizli Belediyesi’nde 1989–1999 yıllarında Kültür, basın ve Halkla İlişkiler müdürlüğü görevinde bulunan şair Halim Yazıcı, yeni projeleri ile birçok alternatif kültürel etkinlikler gerçekleştirerek Denizlililere hizmet etmişti.

6 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’da Halikarnas Kitapevi’nde düzenlenen imza gününe katılacak olan Yazıcı, 226 günlük esareti sırasında kaleme aldığı şiirlerinden oluşturduğu “Avluda Kuş Sesleri” şiir kitabını okurları için imzalayacak.

“Avluda Kuş Sesleri” şiir kitabı ile ‘Şairlerin Cumhurbaşkanı’ olarak adlandırılan Ceyhun Atuf Kansu ödülünü alan Yazıcı’nın daha önce yayınlanan şiir kitaplarının bazıları ise; “Aşk Cazdır”, “İpekTin” ve “Avluda Kuş Sesleri” adlarını taşıyor

HALİM YAZICI  KİMDİR?

İzmir İktisat Fakültesi’ni bitirdi. 1978 yılında Dönemeç dergisinin bir süre sahipliğini ve sorumlu yönetmenliğini yaptı. Küçücük, Körfez, Akrapol, Yamaç, Ünlem dergilerini kurucuları arasında yer aldı. İlk şiir ve inceleme yazılarını Dönemeç, Türkiye Yazıları, Küçücük, Sanat Edebiyat 81 ve Kocatepe’de yayımladı.

Denizli Belediyesi Kültür Müdürlüğü (10 yıl), İzmir Çiğli Belediyesi Kültür Müdürlüğü (5 yıl), İzmir Konak Belediyesi Kültür Müdürlüğü (5 yıl) görevlerinde bulundu. Temmuz 2009 – Ekim 2010 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Kent Konseyi Şube Müdürü görevlerinde bulundu. Halen aynı Belediyede Şube Müdürü olarak çalışma hayatını sürdürmektedir.

Dünya Gazetesi Kitap Eki’nde “İzmiRenk” köşesinde yazmaktadır. Birçok festival ve panelde konuşmacı olarak bulunmaya devam etmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı