REKLAMI GEÇ

Hat sanatı ahşapla buluştu

Hat sanatı ahşapla buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Geleneksel El Sanatları Sanatkarı Durmuş Turanoğlu “Ahşabın Hat Sanatıyla Buluşması” sergisini Denizli’de açtı.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2013 Salı, 10:53

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Geleneksel El Sanatları Sanatkarı Durmuş Turanoğlu, ahşap üzerine hat çalışmalarından oluşan sergisini Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açtı.

Açılışa Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ve Denizlili sanatseverler katıldı. Durmuş Turanoğlu, katılımcılara çalışmalarını nasıl yaptığını anlatmak için sergi salonunda uygulama yaptı. Turanoğlu ayrıca, sergiyi gezen misafirlere eserlerle ilgili bilgiler verdi. Vali Yardımcısı Acar ve Belediye Başkan Yardımcısı Çınar çalışmaları ile ilgili Turanoğlu’na soru yağmuruna tuttu.

Geleneksel El Sanatları Sanatkarı Durmuş Turanoğlu, kendisi gibi sanatla ilgilenen eşi Nevin Turanoğlu’nun çizimlerini yaptığı hat eserlerini ahşap üzerine işliyor.

Sergide 49 büyük asılı eser, 25 masaüstü çalışması sergileniyor. Denizli’de ilk kez sergi açan Turanoğlu hat sanatını ahşaba işlediğini söyledi. Turanoğlu “Bu sanatın en büyük özelliği sabır. Bu işi yaparken bu dünya ile irtibatınızı kesip başka bir boyuta geçiyorsunuz. Ben öyle tarif ediyorum. 10 yıldır bu çalışmaları yapıyorum, bu 24.sergim” dedi.

Yorumlar

ferdi   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 12:15

Durmuş Turanoğlu Denizli’de ikinci sergisini açtı. Haberde ilk sergisi diye yazılmış. İlkini 2 yıl önce İl Halk Kütüphasinde açmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı