REKLAMI GEÇ

İstanbul Bienali’nde bir Denizlili

İstanbul Bienali’nde bir Denizlili

Bu yıl 13.sü düzenlenen İstanbul Bienali ile eş zamanlı olarak sergi açan Denizli’nin tanınmış mimarlarından Ahmet Yoldaş’ın kızı Pınar Yoldaş’ın eserleri, sanatseverlerin ilgi odağı oldu.

/ DENİZLİHABER / 30 Eylül 2013 Pazartesi, 14:12

ŞENGÜL BOZ 
“Anne, ben barbar mıyım?” başlığıyla Fulya Erdemci küratörlüğünde gerçekleştirilen 13. İstanbul Bienali sergilerine Denizlili sanatçı damgasını vurdu. Denizli’nin tanınmış mimarlarından Ahmet Yoldaş’ın kızı Pınar Yoldaş, Eda Aksoy Küratörlüğünde açtığı ‘Bir Başka Evrim’ konulu sergide, bilimle sanatı birleştirdiği eserleri ile dikkat çekti.

SANAT ELEŞTİRMENLERİN DİKKATİNDEN KAÇMADI
Amerika Birleşik Devletleri’nde Duke Üniversitesi’nde sanat ve nörobilim alanında doktora çalışmalarını sürdüren Pınar Yoldaş’ın sergisi Hıncal Uluç’tan Banu Çarmıklı’ya kadar bir çok köşe yazarına da konu oldu.
denizli-istanbul-bienali-de-pinar-yoldas-ic-1

Pınar Yoldaş, eserlerinde bilimle sanatın bütünleştiğini vurgulayarak, “Bu sergi bilimle sanatı kesiştiren bir sergi oldu. Sergide yer alan eserler, farklı yaşam formlarından yani önerdiğim çeşitli beden anatomi yeni organlar yeni dokulardan oluşan eserleri fanuslar içerisinde sergiledim. Burada bilim ve gelişen teknolojinin kültürümüzü nasıl değiştirdiğini işlemek istedim” dedi.

GURUR DUYDUM
Uluslararası İstanbul Bienali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından iki yılda bir düzenlenen çağdaş sanat etkinliğinde kızı Pınar Yoldaş’ın yer almasından gurur duyduğunu söyleyen baba mimar Ahmet Yoldaş, “Pınar Yoldaş, Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen ve farklı kültürlerden sanatçı ve sanat izleyicilerin katıldığı etkinlikte Denizli’yi temsil etmiştir. Bu da beni gururlandırır” dedi.
13. İstanbul Bienali sergileri, 20 Ekim 2013 tarihine kadar Antrepo No:3, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Arter, Salt Beyoğlu ve 5533’te yer alacak.
denizli-istanbul-bienali-de-pinar-yoldas-ic

PINAR YOLDAŞ KİMDİR?
Interdisipliner sanatçı ve araştırmacı Pınar Yoldaş tasarım, sanat ve bilim alanlarında faaliyet göstermektedir. 2013 yılında Transmediale Villem Flusser Artistic Research Residency ödülünü kazanan sanatçı, yine aynı sene Amerikan Bilim Enstitüsü National Evolutionary Synthesis Center tarafından evrim bilimi ve sanatı biraraya getiren eserleri için ödüllendirilmiştir. VCCA, MacDowell Colony, UCross gibi Amerika’nın prestijli sanatçı kolonilerine kabul edilen Yoldaş, Avrupa’da ve Amerika’da pek çok sergiye katılmış ve işleri hakkında konferanslar vermiştir. Türkiye’de İzmir Fen Lisesi, ODTÜ Mimarlık, Bilgi Üniversitesi ve İTÜden diploma sahibi olan sanatçı Amerika’da University of California Los Angeles’ta burslu olarak yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Yoldaş halen Duke Üniversitesinde sanat ve nörobilim alanında doktora çalışmalarını sürdürmektedir. Pınar ilk kişisel sergisini 5 yaşında açmıstır ve TUBİTAK bilim olimpiyatlarında bronz madalya sahibidir.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 30 Eylül 2013, 21:25

Helal olsun vallahi ben gurur duydum resmen.Şu cv’ye bakın çok iyi üniversiteler var.Başarılarının devamını dilerim hemşehrimin…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı