REKLAMI GEÇ

Konservatuvar seçmeleri yapıldı

Konservatuvar seçmeleri yapıldı

Denizli Belediye Konservatuvarı, yeni eğitim öğretim yılı yetenek sınavları yapıldı. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği sınavda başarılı olanlar, bir yılı hazırlık olmak üzere 5 yıl boyunca sanat eğitimi alacak.

/ DENİZLİHABER / 29 Eylül 2009 Salı, 15:57

Denizli Belediye Konservatuvarı yetenek sınavları bu yıl yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yeni eğitim ve öğretim yılında, Denizli Belediye Konservatuvarı’nda eğitim görmek isteyen bin 200 kişi, 3 gün süren sınavda ter döktü. Bir yılı hazırlık olmak üzere 5 yıl süren eğitim sürecini tamamlayanlar, sertifika almaya hak kazanacaklar. Hali hazırda 800 öğrencinin eğitim gördüğü konservatuvarın bu yıl 200 öğrenci daha alacağını belirten Denizli Belediye Konservatuvar Şefi Erol Çifçi, sınava başvuranların sayısının her yıl arttığını söyledi.

Konservatuvar bünyesinde Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, bağlama, gitar, piyano, ney, keman ve halk dansları branşlarında eğitimlerin verileceğini dile getiren Çifçi, “ Denizli Belediye Konservatuvarı’na her yıl olduğu gibi bu sene de büyük bir ilgi var. Bu eğitim döneminde de yoğun bir müracaatla karşılaştık. Bin 200 öğrencimizi sınava aldık. Bin 200 başvuruyu, 3 gün içinde belirli zamanlarda, hem kulak hem ses hem de hafızalarına bakarak ölçümlerini yaptık. Başarılı olan öğrencilerimiz, Ekim ayı itibarıyla derslere başlayacak. Okulumuz 5 yıllık eğitim programına göre düzenlendi. Bir yılı hazırlık, 4 yılı normal eğitim dönemi olarak planladığımız eğitim sürecinin en önemli bölümünü ise hazırlık dönemi oluşturuyor. Hazırlıkta kalan ya da hazırlığı geçemeyenler bir üst sınıfa geçemiyorlar. Bizde devam mecburiyeti esas. Konservatuvarımızın 3 ana misyonu var. Birincisi eğitim vermek ki şuan yaklaşık 800 öğrencimiz eğitimlerini sürdürüyor. Bu yıl alınanlarla birlikte sayı 1000 olacak. 5 yıl sonunda kimler kalabilirse, bu programı başarıyla tamamlayabilirlerse belge vereceğiz. Eğer üst eğitim almak isterlerse de eğitimi burada vermiş olacağız. Konservatuarımızın ikinci önemli misyonu ise kentin kültürel yaşantısına katkı koymak. Yılda 30-35 halk konseri vererek bu sorumluluğumuzu da yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kentin sanatsal ve kültürel birikimlerini gün yüzüne çıkarmayı da kendine görev edinen konservatuarımız ayrıca derlemeler yaparak bunları geleceğe taşımayı hedef edinmiştir. Bu açıdan baktığınızda Denizli’de sanatı ayakta tutan, yaşatan, sanatçı yetiştiren sanat adına önemli adımlar atan ve bu konuda en çok faaliyet gösteren kurumlardan biri Denizli Belediye Konservatuvarıdır ” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı