REKLAMI GEÇ

60 yıllık birikimini bu kitapta paylaştı

60 yıllık birikimini bu kitapta paylaştı

Denizli’de 25 yıl devlet memurluğu, 14 yıl da DOÇEV’in İdareciliğini yapan Tarık Barbaros Pilevne, ‘Yaşama Dair’ adlı 4. kitabını yayınladı. Kitabında, yerel bir gazetede 10 yıl doğa ve çevre üzerine yazdığı yazılarını derlediğini söyleyen Pilevne, 4. kitabını altmış yılı aşkın birikimi olarak değerlendirdi.

/ DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2013 Cuma, 10:54

Denizli Ağaçlandırma Etüt-Proje Mühendisliği’nden emekli olan ve 25 yıl kamu görevinin ardından 15 yıl DOÇEV’in İdareciliğini yapan Tarım Barbaros Pilevne, 4. kitabı ‘Yaşama Dair’ adlı kitabını yayınladı.

Daha önce Kaos adlı şiir, Çevremiz adlı araştırma-inceleme Bir Öykü Düştü Usulca adlı öykü kitabının ardından Yaşama Dair kitabını yayınlayan Tarım Barbaros Pilevne, kitabında yerel bir gazetede doğa ve çevre üzerine yazdığı köşe yazılarını derledi.

“Bu kitap,10 yılı aşkın emeğin ve altmış yılı aşkın birikimim” diyen Pilevne, 1344 sayfalık kitabında, yaşama dair her konuya yer verdiğini belirtti.

25 yıllık kamu görevinin ardından 15 yıl DOÇEV’de idarecilik yapan Pilevne, Denizli Sanatseverler ve Denizli Doğa Derneği yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Aynı zamanda Orman Teknikerleri Derneği Denizli Temsilciliği, Pamukkale Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği, Denizli Hayvanları Koruma Derneği’nde görev aldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi olan Pilevne’nin, yerel gazete ve televizyonlarında doğa ve çevre konulu yazıları ve programları yayınlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı