REKLAMI GEÇ

308 esere ne oldu?

308 esere ne oldu?

Denizli Belediyesi’nde 10 yıl Kültür Müdürlüğü görevinde bulunan Şair Halim Yazıcı, Halikarnas Kültür Kitapevi’nde dostlarıyla buluştu. Son şiir kitabı ‘Avluda Kuş Sesleri’ kitabını okurları için imzalayan Yazıcı, Denizli Belediyesi’nde görev yaptığı 1997 yılında düzenlenen Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi’nde yapılan 308 eserin akıbetini sordu.

/ DENİZLİHABER / 6 Nisan 2013 Cumartesi, 17:30

DENİZLİHABER


Ali Marım’ın Belediye Başkanlığı döneminde 10 yıl Denizli Belediyesi Kültür, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünü yürüten bol ödüllü şair Halim Yazıcı, Denizli’de Halikarnas Kütür Kitapevi’nde düzenlenen imza gününe katıldı.

Yazıcı, Denizli Belediyesi’nde görev yaptığı dönemde birçok alternatif kültürel etkinlikler gerçekleştirerek Denizlililere hizmet etmişti.

Yazıcı, Halikarnas Kültür Kitapevi’nde İzmir Belediyesi’nde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp Buca Cezaevi’nde tutulduğu 226 günlük esareti sırasında kaleme aldığı ve “Şairlerin Cumhurbaşkanı” olarak adlandırılan Ceyhun Atuf Kansu ödülünü alan ‘Avluda Kuş Sesleri’ adlı şiir kitabını Denizlili okurları için imzaladı.

Yazıcı, kitabından bazı şiirleri okuyarak Denizlili dostlarıyla paylaştı.

DENİZLİ BELEDİYESİNE 308 ESERİ SORDU
Denizli Belediyesi’nde Kültür, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yaptığı dönemde düzenlenen ‘Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi’nde yapılan 308 eserin hala korunup korunmadığını soran Halim Yazıcı, bu eserlerden birini şiir kitabının kapağında kullandığını açıkladı.

HALİM YACIZI KİMDİR?

İzmir İktisat Fakültesi’ni bitirdi. 1978 yılında Dönemeç dergisinin bir süre sahipliğini ve sorumlu yönetmenliğini yaptı. Küçücük, Körfez, Akrapol, Yamaç, Ünlem dergilerini kurucuları arasında yer aldı. İlk şiir ve inceleme yazılarını Dönemeç, Türkiye Yazıları, Küçücük, Sanat Edebiyat 81 ve Kocatepe’de yayımladı.

Denizli Belediyesi Kültür Müdürlüğü (10 yıl), İzmir Çiğli Belediyesi Kültür Müdürlüğü (5 yıl), İzmir Konak Belediyesi Kültür Müdürlüğü (5 yıl) görevlerinde bulundu. Temmuz 2009 – Ekim 2010 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Kent Konseyi Şube Müdürü görevlerinde bulundu. Halen aynı Belediyede Şube Müdürü olarak çalışma hayatını sürdürüyor.

Dünya Gazetesi Kitap Eki’nde “İzmiRenk” köşesinde yazmaktadır. Birçok festival ve panelde konuşmacı olarak bulunmaya devam ediyor.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı